reflexzonetherapie

Herstel begint met ontspanning

Heb je last van vermoeidheid, je darmen, spijsverteringsklachten of maandelijkse ongemakken? Grote kans dat de oorzaak hiervan ligt in een teveel aan spanning. Gelukkig kun je hier zelf veel aan doen, in combinatie met voetreflexzonetherapie.

Voetenwerk

Reflexzonetherapie behandelt de hele mens via de voeten: de zogenaamde ‘reflexgebieden’ in de voeten beïnvloeden alle organen en structuren elders in het lichaam. Door de behandeling treedt een harmoniserende werking op in de corresponderende delen: een blokkade of juist overactiviteit wordt gebalanceerd doordat het lichaam kan ontspannen, zenuwprikkelgeleiding en doorbloeding verbeteren en de lymfestroming wordt gestimuleerd. 

Krista: ‘Je lichaam wordt daarnaast ook in staat gesteld om zich beter te ontdoen van afvalstoffen. Dit wordt ook wel ‘ontgiften’ genoemd of, wat hipper, ‘detoxen’. Dit is een belangrijk proces dat je lichaam dagelijks moet kunnen doen. Het gaat erom dat het lichaam de kans krijgt zaken af te voeren, zodat daarna voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. Daardoor kan je lichaam zich beter herstellen en vervolgens weer op de juiste manier gaan functioneren.’

Werk aan je gezondheid

‘Onafhankelijk van je klacht behandelt een reflexoloog altijd alle lichaamssystemen. Immers, het lichaam is één geheel en alle delen beïnvloeden elkaar. Een reflexoloog stelt ook geen diagnose, maar gaat met de client op zoek naar waar in lijf en geest het niet zo lekker loopt. Ik stimuleer je broodnodige ontspanning en naast de behandelingen geef ik ook aanvullend advies voor meer (voet)gezondheid en welbevinden. Want als het lichaam zó uit balans geraakt is, mag je bereid zijn om zelf dagelijks kleine stappen te zetten om jezelf dát te geven wat je nodig hebt. Kom eens ervaren wat voetreflexologie voor jou kan betekenen! Een simpele tip voor nu: bedenk een jou passende en haalbare nieuwe goede gewoonte die je vanaf nu al kunt gaan doen, bijvoorbeeld om je slaap te verbeteren, of je beweging, voeding, zingeving, of sociale contacten. Zet die stap alvast!

Spanningsklachten reageren goed op mijn behandelingen

Over de therapeut

Krista Geestman: ‘Reflexologie heeft mij persoonlijk geholpen bij spanningsklachten die zich uitten via hormonale disbalans, darmproblematiek en rug(spier) klachten. In mijn praktijk help ik nu cliënten met vergelijkbare klachten om het optimale uit lichaam en geest te halen. Een holistische aanpak maakt dat ze meer kennis over hun lichaam krijgen, zodat ze zichzelf in de flow kunnen brengen, binnen de grenzen van hun kunnen. En grenzen zijn er ook om verlegd te worden: ontwikkeling hoort bij het leven!

Datum: 31 maart 2022