bad

Hoe maak je het ultieme verwenbad?

Een genezende bron komt in verschillende vormen voor. Denk aan een vulkanische bron die rijk is aan zwavel, of aan een duik in de mineraalrijke Dode Zee. Het is een verademing voor je huid en gewrichten omdat de huid in staat is om de aanwezige stoffen op te nemen. Deze heilzame bronnen komen niet op veel plaatsen voor en met een beetje pech sta je uren in de rij te wachten op een beetje verlichting na een flinke reis. Maar waarom zou je?

Aanpassen aan jouw situatie

Als je een heilzame bron nabootst in je eigen badkamer, kun je dit zo vaak doen als je wilt. Niet alleen dat: je kunt het helemaal aanpassen aan je eigen situatie. Wat kun je gebruiken?

MSM

MSM is een zwavelverbinding die geschikt is voor consumptie en voor in bad. Zwavel heeft veel voordelen. Het is ontstekingsremmend, goed voor de huid (in het bijzonder helpt het tegen eczeem en psoriasis), pijnstillend en ontgiftend. De beste vorm is OptiMSM, een kwaliteitskenmerk dat garant staat voor zuiverheid. De hoeveelheid per keer is 3/4 koffiekopje vol.

Zeezout

Zeezout is wondhelend, antibacterieel en bevat veel mineralen. Ook is het bevorderend voor de slijmvliezen en helpt het de luchtwegen slijmvrij te krijgen. Je kunt het gebruiken in de vorm van Keltisch zeezout of Himalayazout. Keltisch zeezout heeft als voordeel dat het heel snel oplost. Himalayazout is veel harder. Echter, de laatste is zuiverder omdat het vele miljoenen jaren onder de bergen heeft gelegen, weg van moderne vervuiling. Een koffiekopje vol is aanbevolen.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat een ontkrampende werking heeft op spieren. Wanneer je een bad verrijkt met magnesiumvlokken heeft het een zeer prettige werking. Magnesium verhoogt de aanmaak van energie, waardoor je er heerlijk verkwikt en opgeladen van wordt.
Ook hier is een koffiekopje met magnesiumvlokken voldoende.

Magnesium verhoogt de aanmaak van energie

Bicarbonaat

Bicarbonaat is zuiveringszout en kan helpen om de zuurgraad van de huid te herstellen. Ook helpt het om zure afvalstoffen uit het bloed af te voeren. Een scrub maken voor het lichaam kan op basis van zeezout, maar voor het gezicht is dit te grof en daar is bicarbonaat meer geschikt voor.

Badolie

Badolie voorkomt dat je huid te veel uitdroogt en is vaak verrijkt met een plantenextract. Deze extracten kunnen extra geur geven of een specifieke werking die bij de betreffende plant hoort. Zo geeft badolie met lavendel een rustgevend effect en jeneverbesextract kan erg prettig zijn tegen spierpijn omdat het de doorbloeding verhoogt. Eucalyptus wordt gebruikt om de luchtwegen meer te openen en ga zo maar door. Een badolie voelt ook prettig en geeft net dat luxe extraatje.

Samenvoegen

Al deze ingrediënten kun je ook samenvoegen in een grote verpakking en als mix toevoegen aan het badwater. Denk qua dosering aan 1-2 kopjes per bad. En geen ligbad hebben is ook geen probleem: je kunt dit ook als voetenbad gebruiken terwijl je op de bank zit.

Ruim assortiment

Alle ingrediënten zijn te krijgen bij De Rode Pilaren, dus loop gerust eens binnen voor ons ruime assortiment.

Datum: 31 maart 2023