gezond

Kies voor een gezonde verandering!

Liggen de lunchpakketjes klaar?’ ‘Heeft iedereen zijn tanden gepoetst?’ ‘Is je zusje al uit bed?’ ‘Heeft iemand mijn lippenstift gezien?’ Zomaar een greep uit de reeks vragen die jij jezelf iedere ochtend hoort roepen. Even rustig gaan zitten voor een gebalanceerd ontbijt zit er voor jou niet in. Je hebt er simpelweg de tijd niet voor. De sportschool heb je al tijden niet meer van binnen gezien, en je let minder goed op je voeding dan je zou willen. Dat er iets moet veranderen weet je best, maar sinds je een druk gezinsleven hebt, zijn je prioriteiten nogal verschoven. Je verdeelt je aandacht voornamelijk tussen je kinderen, je partner en je baan.

Orthomoleculaire visie

Margreet Bol is fitnesstrainer en lifestylecoach. In haar praktijk helpt ze regelmatig drukbezette moeders bij het veranderen van hun voedings- en beweegpatroon. Margreet werkt, wat haar persoonlijke voedingsbegeleiding betreft, vanuit de orthomoleculaire visie. Het woord ‘ortho’ komt uit de Griekse taal en betekent ‘juist’ of ‘goed’. ‘Moleculair’ slaat op ‘wat moleculen betreft’. In de orthomoleculaire visie wordt gekeken of je de juiste verhouding van voeding tot je neemt, zodat alle processen in je lichaam optimaal hun werk kunnen doen en je in goede conditie blijft.

Iedereen kan gezond veranderen

Margreet legt uit: ‘Het is voor iedereen mogelijk om veranderingen in het voedings- en beweegpatroon door te voeren en zo gezonder te worden. Het is alleen erg belangrijk dat de veranderingen passen in je persoonlijke situatie. Wanneer je een druk gezinsleven hebt, heb je meestal geen tijd voor een ingewikkeld dieet. Daar houd ik rekening mee. Je voedingsvoorschriften worden daarom individueel aangepast naar de aard en omvang van je klachten en moeten te combineren zijn met je gezin. Het is namelijk niet de bedoeling dat je nog meer van je kostbare tijd kwijtraakt!’

Het is belangrijk dat de veranderingen passen in je persoonlijke situatie

Beweegplan

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je tijd investeert in een gezondere levensstijl. Daarom gaat de voedingsbegeleiding bij Margreet samen met een beweegplan. In haar eigen bewegingsstudio staan naast onder andere de gebruikelijke cardio- en krachtapparatuur ook bewegingsbanken. Margreet: ‘De zeven bewegingsbanken in mijn studio worden aangestuurd door een computer en iedere bank brengt je lichaam in een andere ritmische beweging. Deze bewegingen kun je combineren met allerlei oefeningen. Op deze manier worden alle grote spiergroepen van je lichaam systematisch getraind. Als je vermoeid raakt, blaas je lekker even uit en laat je de bewegingsbank even het werk doen. Je traint op je eigen niveau en werkt met een individueel beweeg- en voedingsprogramma. Op deze manier kan ook jíj fit worden.

Balans2you

Wist je dat bij Balans2you…

… kinderen met een beperking ook kunnen sporten?
… een speciaal seniorensportprogramma kunt volgen?
… ook kunt trainen als je een blessure hebt?

Datum: 27 mei 2019