balans-bij-ziekte

Neem de tijd voor ziekte

Ziekte is als een trauma voor je lichaam en je geest. Je kunt veel doen om te voorkomen dat je ziek wordt. Gezond eten, voldoende bewegen en regelmatig ontspannen. Helaas kun je niet alles voorkomen. Het leven komt zoals het komt en daar horen helaas ziektes bij. Wél kun je dan zo goed mogelijk voor je lichaam en je geest zorgen en daarmee het herstel bevorderen.

Ziekte als signaal

Ziektes zijn er in allerlei soorten, vormen en gradaties. In alle gevallen geldt: neem de tijd voor herstel! Ziekte of ongemak is altijd een teken dat er ergens iets niet in orde is. Dat kan een externe factor zijn, zoals luchtvervuiling, stress, een te hoge werkdruk of een verkeerde werkhouding, maar ook een interne factor, zoals erfelijke belasting, onvolwaardige voeding, emotioneel trauma of emotionele blokkade.

Ballast loslaten

Wanneer je rust neemt en je lichaam de tijd geeft om te werken aan herstel, kun je hierbij ondersteuning vinden van ontspannende of therapeutische massages. Door ziekte verkrampt en verzuurt je lichaam. Massages, reflexologie, wervelcorrectie of medical taping zijn dan prachtige manieren om lichaam en spieren te ontspannen en ballast los te laten. Het lichaam, en ook de geest, wordt gestimuleerd ‘los’ te laten en afvalstoffen af te voeren.

Herstel bevorderen

Herstellen kost heel veel energie. Je kunt je herstelproces ondersteunen door je lichaam te voeden met gezonde en volwaardige voeding die je lichaam voedt en niet alleen maar vult. Natuurvoedingsdeskundigen in een natuurwinkel of gezondheidscentrum kunnen je adviseren over voedingsmiddelen, supplementen, kruiden of een dieet dat precies bij jou, je lichaam en je bioritme past.

Je kunt je herstelproces ondersteunen door je lichaam te voeden met gezonde en volwaardige voeding

Terug in balans

Centrum Spiritual Balance in Strijen is een gezondheidscentrum voor spiritualiteit, gezondheid en bewustwording. Hier kun je terecht voor vragen en behandelingen voor veel fysieke en emotionele klachten. Zij bieden natuurgeneeskundige behandelingen, intuïtieve sessies en diverse (therapeutische) massagevormen. Professioneel opgeleide therapeuten kijken wat voor jouw klacht het beste werkt.

Uitgebreid aanbod

Het aanbod is uitgebreid: naast de klassieke ontspannende massage kun je er terecht voor sport-, stoel- en indian head-massage, therapeutische fibromyalgiebehandeling, wervelcorrectie volgens Dorn, medical taping, voetreflexologie en coaching & counseling, maar ook voor een magnetiseerbehandeling bij een intuïtief therapeut.

Datum: 14 december 2017