osteopathie

Osteopathie zegt je pijn gedag!

Misschien heb jij al tijden last van vervelende pijn in je nek of schouders, maar niet wegtrekkende maag- en darmklachten of hardnekkige hoofdpijn. Soms wijzen onderzoeken niets uit of zeggen artsen zelfs dat je er maar mee moet leren leven. Er is iets aan je klachten te doen!

Pijnklachten

Als je veel stress ervaart in je leven – met je drukke baan, je kinderen, sport en óók nog een sociaal leven is dat heel logisch – kun je last krijgen van pijn in je nek en schouders, van vervelende hoofdpijn en migraine of hardnekkige sportblessures. Misschien heb je alles al geprobeerd om ervan af te komen: van paracetamol tot fysiotherapie. Maar niets helpt! De osteopaat herstelt de balans of harmonie tussen de verschillende weefsels.

Over osteopathie

Zeg dat nog eens, osteo… Een osteopaat heeft een holistische visie op het lichaam. Dat betekent dat alles in het lichaam met elkaar in verbinding staat en elkaar kan beïnvloeden. Een verstoorde balans tussen de weefsels is een oorzaak van klachten. Dit uit zich altijd in een verminderde beweeglijkheid. Osteopathie herstelt deze balans en geeft daardoor een goede ondersteuning voor het herstel van klachten. Hierdoor kan het betreffende deel van je lichaam weer optimaal functioneren en verdwijnt je pijn grotendeels of helemaal.

Betere beweeglijkheid

Osteopathie kan geen ziektes genezen. Wel is het mogelijk dat osteopathie bijdraagt aan een beter welbevinden en een betere kwaliteit van leven, zoals minder pijn of een betere beweeglijkheid. Bij de klachten die volgen uit chronische ziekten kan het dus ook helpen.

Pijnklachten kunnen je dagelijkse gang van zaken behoorlijk beïnvloeden

Intake

Hoe het behandelingstraject bij de osteopaat verloopt? De behandeling begint altijd met een vraaggesprek, waarin vragen worden gesteld over je algemene gezondheid, eventuele behandelingen uit het verleden en medicijngebruik. Nadat de diagnose is gesteld en met jou is besproken, wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is helemaal op jou en de klachten afgestemd.

Behandeling

De behandeling wordt uitsluitend met de handen uitgevoerd. Via directe manipulaties of lichte manipulaties wordt de beweeglijkheid van je weefsels, gewrichten of organen hersteld. Op deze manier worden je bewegingsbeperkingen opgeheven, zodat je komt tot een optimaal functioneren van je lichaam. Ook bij mentale problemen kan osteopathie helpen. Negatieve gevoelens worden weggenomen door de organen te behandelen die zorgen voor de productie van hormonen die ten grondslag liggen aan de negatieve gevoelens. Na de behandeling zal je een groot gevoel van opluchting ervaren.

Vergoeding

Goed om te weten: osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wil jij weten op welke vergoeding jij recht hebt, informeer dan bij je eigen zorgverzekeraar.

Wist je dat?

Osteopathie ook helpt bij zwangerschapskwalen? Het kan klachten als rugpijn, pijn aan je stuitje en bekkeninstabiliteit verminderen en bereidt je voor op de bevalling. Door de weg vrij te maken, kan de osteopaat ervoor zorgen dat de geboorte prettiger verloopt.

Datum: 19 maart 2018