Diabetes

(Pre)diabetes? Stimuleer je bloedsomloop!

Diabetes (type 2) komt vaker voor op een steeds jongere leeftijd. Steeds meer mensen krijgen diabetes, op een steeds jongere leeftijd (vooral diabetes type 2). Volgens een studie van het Maastrichts Universitair Medisch Centrum zijn er op het moment dat de diagnose diabetes type 2 wordt gesteld soms al ernstige complicaties. Klachten als schade aan netvlies, nieren, hart, zenuwen en hersenen. Gemeenschappelijk aan al die complicaties is schade aan de kleine bloedvaten, die al aanwezig blijkt in het voorstadium van diabetes, prediabetes genoemd. In Nederland heeft maar liefst één op de vier volwassenen prediabetes. Lees snel verder om te leren wat je zelf kunt doen om de schade aan je gezondheid zoveel mogelijk te voorkomen!

Microcirculatie

De bloedsomloop voorziet het lichaamsweefsel en de organen van voedingstoffen en zuurstof. Ook voert het bloed afvalstoffen af. Wat je misschien nog niet wist, is dat dit proces voor driekwart plaatsvindt in de kleinste bloedvaten: de microcirculatie.

Immuunsysteem

Uit het Maastrichtse onderzoek is onder andere gebleken dat de microcirculatie een belangrijke rol speelt in de totale doorbloeding en bij het immuunsysteem. Het doel van ademhalen en eten is dat alle cellen in je lichaam zuurstof en voedingsstoffen krijgen.

Verstoppingen

Wanneer er verstoppingen optreden in de microcirculatie, worden cellen minder goed verzorgd en reststoffen van de stofwisseling worden slecht afgevoerd. Ook je immuunsysteem functioneert zo minder goed. Helaas kan de medische wereld niet ingrijpen op het gebied van de microcirculatie. Er zijn geen receptoren voor medicijnen.

De bloedsomloop voorziet het lichaamsweefsel en de organen van voedingstoffen en zuurstof

Gevolgen

Tekenen van een verslechterde microcirculatie zijn:

  • vermoeidheid, slecht slapen
  • pijnklachten
  • opgezwollen ledematen (oedeem)
  • paarse en blauwe vlekken op de voeten of onderbenen
  • wonden die slecht genezen
  • een zwakker immuunsysteem
  • chronische ontstekingen

Doorbloeding verbeteren

Helaas gaat ook bij gezonde mensen de microcirculatie achteruit. ‘Dat proces begint al vanaf je 25ste’, weet Sonia van Nispen. ‘Daarom is de therapie waar ik mee werk voor iedereen van levensbelang. Het is mogelijk om in zestien minuten per dag de doorbloeding in je kleine bloedvaten met ongeveer 30 procent te verbeteren! In mijn natuurgeneeskundige en orthomoleculaire praktijk maak ik dagelijks bijzondere resultaten mee. Natuurlijk is naast deze unieke therapie, die de onderliggende oorzaak van veel klachten aanpakt, een gezonde leefstijl ook belangrijk. Maar al eet je nog zo gezond, als je doorbloeding niet goed is bereiken de voedingsstoffen je cellen niet goed en worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd. Ook medicijnen werken daardoor minder goed.’

Datum: 23 mei 2018