slechte-adem

Slechte adem? Zo kun je snel weer opgelucht ademhalen!

Iedereen heeft zo nu en dan last van een slechte adem. Je hebt bijvoorbeeld een knoflookrijke maaltijd gegeten of een gezellige avond met alcoholische versnaperingen achter de rug. Maar wanneer je veel last hebt van een slechte adem kan het voor onzekerheid zorgen. Wat kun je doen?

Slechte adem: waardoor?

Hoe kan het dat je een slechte adem hebt? In de meeste gevallen ligt het aan een slechte mondhygiëne. Er blijven daardoor bacteriën achter op je tong. Deze bacteriën zijn ook verantwoordelijk voor de slechte geur, doordat ze op zoek gaan naar etensresten tussen je tanden. Hier maken ze gassen van en dat veroorzaakt een vervelende geur.

Andere oorzaken

Daarnaast kan een slechte adem voortkomen uit een ontsteking in de mond, zoals een mondslijmvliesontsteking of tandvleesontsteking. Ook roken en alcohol kunnen een negatieve invloed hebben op je adem. Het gebruik van kauwgom kan helpen om de slechte adem tijdelijk te verdoezelen, maar het biedt geen langetermijnoplossing. Als je chronisch last hebt van een slechte adem, is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar een meer permanente oplossing.

Adviezen

Er zijn een paar simpele adviezen die je thuis kunt uitproberen: 

  • Wees zorgvuldig met het poetsen van je tanden. Doe dit altijd in de ochtend en voor het slapengaan.
  • Gebruik tandenstokers of flosdraad om nog dieper te reinigen. 
  • Eet gezond en regelmatig. Het eten helpt bacteriën weg te schuren uit je mond of keel. 
  • Drink voldoende. Wanneer je mond uitdroogt, kunnen zich gassen vormen. 
  • Stop met gewoontes zoals roken en beperk het gebruik van alcohol zo veel mogelijk.

Ook roken en alcohol kunnen een negatieve invloed hebben op je adem

Mondwater

Als laatste is mondwater een goede aanvulling. Het is namelijk essentieel om het aantal bacteriën in je mond zo veel mogelijk te beperken, en mondwater kan hierbij helpen. Bij De Rode Pilaren verkopen wij mondwater met lactoferrine en capsules met lactoferrine. Lactoferrine is een enzym met antibacteriële, schimmeldodende en antivirale eigenschappen. Door regelmatig je mond hiermee te spoelen, worden schadelijke bacteriën verminderd. Daarnaast stimuleert dit mondwater een goede speekselproductie, waardoor je mond minder snel uitdroogt en het beschermt tegen ontstekingen. Je zult merken dat je adem aanzienlijk verbetert!

Frisse adem?

Een frisse adem zorgt voor een comfortabel gevoel. Wil jij ons mondwater proberen om je adem te verbeteren? Neem een kijkje op onze website of kom langs in onze salon. Wij geven je ook graag advies hoe vaak je de mondspoeling moet gebruiken. Zien we je snel?

Datum: 20 december 2023