klachten

Soepel bewegen doe je zo!

Soms heb je last van vervelende klachten die niet echt een oorsprong lijken te hebben. Een vervelende pijn in de nek, een zeurende steek in je zij waar je maar niet van afkomt. In andere gevallen is de oorsprong wat meer voor de hand liggend. Bij veel mentale klachten (zoals bijvoorbeeld een burn-out) ervaar je namelijk ook wel fysieke klachten. Heb je weleens van shiatsu gehoord? Zou dat de oplossing voor jou kunnen bieden?

In essentie is shiatsu een massage waarbij de vingers, handpalmen of duimen worden gebruikt om druk aan te brengen op de drukpunten voor ontspanning, genezing en verlichting. De oorsprong van shiatsu ligt in Japan. Deze kunsten worden van generatie tot generatie doorgegeven.

Voor jou?

Shiatsu is voor geschikt voor verschillende problemen. Denk bijvoorbeeld aan:
– Hooikoorts
– Hoofdpijn en migraine
– Rugklachten
– Slaapproblemen
– Vermoeidheid
– Overgangs- of zwangerschapsklachten
– Chronische klachten als reuma, artritis en artrose

Wat kan ik verwachten?

Steeds vaker ziet Paula van Kobayashi Medisch Shiatsu Centrum mensen met onder andere nekklachten binnenlopen; een andere klacht die goed is aan te pakken met shiatsu. Bij een shiatsu-massage wordt je lichaam eerst volledig tot rust gebracht. Vervolgens wordt er druk uitgeoefend op het lichaam. Hiermee wordt je energetische systeem gestimuleerd en geregeld, waardoor de energie weer door je lichaam kan stromen.

Je energetische systeem wordt gestimuleerd

Gediplomeerd docent

Paula Kobayashi-van Luit is Master Namikoshi Shiatsu, gediplomeerd docent, en al ruim 30 jaar actief werkzaam als Medisch Shiatsu therapeute. In de praktijk werkt zij vooral om medische klachten te verhelpen, maar zij heeft in Japan de techniek geleerd om schoonheidsspecialisten en masseurs in de wellness te leren stressgerelateerde klachten te doen verminderen. De cursus geeft zij op de Kobayashi Medisch Shiatsu Academy.

Mijn Samurai

De tweede lockdown, waarin Paula’s werk helemaal stilviel, benutte zij door een boek te schrijven. Paula: ‘In ‘Mijn Samurai’ kun je lezen over mijn ervaringen en de contrasten tussen de culturen van Japan en Nederland. Het boek is vooral een eerbetoon aan mijn overleden Japanse echtgenoot Shihan Akio Kobayashi. Tijdens de lockdown had ik ineens de tijd om te schrijven over hoe de Japanse levenswijze weleens botste met onze westerse inzichten en over de bijzondere relatie met mijn Japanse schoonfamilie. Het is een waargebeurd verhaal dat ik in een eerste instantie schreef voor mijn kleinkinderen, maar uiteindelijk toch besloot uit te geven.’
184 pagina‘s, ISBN 978-3-99107-450-2, € 15,90

Datum: 20 juli 2022