leefstijlcoaching

Verander slechte gewoontes met leefstijlcoaching

Dat leefstijlcoaching steeds belangrijker wordt, blijkt uit de volgende feiten over overgewicht: 50% van de 20-plussers heeft last van overgewicht. 30 jaar geleden was dit nog maar 33%. Vrouwen hebben vaker last van overgewicht dan mannen. In 2018 had 1% van de 20-plussers morbide obesitas. Dit betekent dat ruim honderdduizend mensen aan ernstige zwaarlijvigheid lijden. Overgewicht is een steeds belangrijker onderwerp aan het worden in onze maatschappij, en daarom geldt dit ook voor leefstijlcoaching. Een leefstijlcoach helpt mensen bij het afvallen, door samen te zoeken naar een gezonde leefstijl.

Leefstijlcoaching is meer dan voeding en beweging

Met leefstijlcoaching kun je slechte gewoontes veranderen. Margreet Bol, leefstijlcoach bij Balans2you, legt uit dat leefstijlcoaching meer is dan adviezen rond goede voeding en voldoende beweging. ‘Het doel bij leefstijlcoaching is dat je zelf de regie weer krijgt over je gezondheid en dat je een leven gaat leiden waar jij je prettig bij voelt. Ik hanteer een positieve benadering en ga op zoek hoe je op een realistische manier je doel kunt bereiken.’

Stap voor stap werken naar jouw doel

Als je bijvoorbeeld wil afvallen, dan knippen we dit doel in kleine stapjes. Denk hierbij aan week- of maanddoelen. Zoals: deze week twee keer bewegen.’ Bij Balans2you kun je onder de juiste begeleiding sporten in een rustige omgeving. Hierdoor kun je je goed focussen op de training en je weer op je gemak gaan voelen met het sporten.

Leefstijlcoaching is meer dan adviezen rond goede voeding en voldoende beweging

Slechte gewoontes doorbreken

Naast voldoende beweging, zijn er nog meer onderdelen die wellicht aangepakt moeten worden om je doel te kunnen bereiken, namelijk:

  • Zorgen voor voldoende slaap en ontspanning
  • Gezonde voeding in je eetpatroon krijgen
  • Slechte gewoontes doorbreken zoals roken
  • Het maken van een dagindeling
  • Stressmanagement
  • Je mindset en manier van communiceren optimaliseren

Leefstijlcoach als gids

Het doel is om een nieuw patroon te vinden dat goed vol te houden is. Plof jij ‘s avonds na een drukke dag op de bank en bestel je een pizza? Vind je het moeilijk je drukke leven te combineren met een gezonde leefstijl? Een leefstijlcoach helpt jou om een gezondere leefstijl te kiezen. Je kunt een leefstijlcoach zien als een gids, waarbij jij zelf de bestemming uitkiest. Margreet: ‘Ik kan je begeleiden naar een gezonder leven. Stap voor stap werken we naar jouw persoonlijke doel.’

Datum: 29 januari 2019