gehoor

Vermindert je gehoor? Overweeg een gehoortest

De maand van de gezellige familiebijeenkomsten is weer aangebroken. Sinterklaas vieren we met cadeaus, gedichten en surprises. Tijdens de kerstdagen verenigen we ons als familie rond de tafel, gevolgd door mogelijk een bezoek aan de kerk. Het feestelijke seizoen wordt afgesloten met oudjaar, waarbij we samen met vrienden en familie terugblikken op het afgelopen jaar en dromen koesteren over onze goede voornemens.

Verliezen van gehoor

Het kan echter vervelend zijn als je tijdens deze bijzondere momenten merkt dat het verstaan in gezelschap een uitdaging wordt, vooral als je te maken hebt met gehoorverlies. Het kan zijn dat je de voorgelezen gedichten niet goed kunt horen of de gesprekken tussen de bedrijven door mist, wat normaal gesproken juist de meest plezierige momenten zijn. Soms beland je dan in de rol van koffiezetter of houtdrager voor de haard om maar niet buitengesloten te raken.

Je omgeving

Dit scenario herhaalt zich tijdens het kerstdiner. Ondanks de prachtige terugblikken op televisie, met verslaggevers ter plekke, is het jammer dat deze reportages lastig te verstaan zijn. Ook in de kerk valt op dat je moeite hebt met het verstaan van wat er wordt gezegd.
Misschien is het je al vaker opgevallen dat je omgeving zich afvraagt of er iets aan je gehoor gedaan moet worden. Daarbij zie je steeds vaker reclames voor hoortoestellen op televisie. Je zou er doof van worden!

Wanneer verstaan een uitdaging wordt…

Onafhankelijke hoortoestelwinkel

Uiteindelijk besluit je je gehoor te laten testen, en de uitslag is duidelijk: je hebt aanzienlijke moeite met verstaan. Dit markeert het begin van een traject om weer volop te kunnen deelnemen aan het sociale leven zonder constant vermoeid te raken. Als je geluk hebt, kom je terecht bij een onafhankelijke hoortoestelwinkel waar ze de zaken eerlijk en helder voorstellen.

Volop genieten

Geen gedram over de noodzaak om volledig zonder tussenkomst van de verzekering te werken aan een hooroplossing die voldoet. Een goed moment om een afspraak te maken bij onze winkel in Hoofddorp of in Haarlem. Samen kijken we naar de meest passende oplossing voor jouw gehoorprobleem, zodat je hopelijk weer volop kunt genieten van de nieuwjaarsborrels in januari. Overweeg dus zeker als goed voornemen om, als je nog niets hebt ondernomen, zo snel mogelijk langs te komen voor een gehoortest!

Datum: 30 november 2023