elleboogklachten

Elleboogklachten? Weer vrij bewegen, blij bewegen!

Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten. Elleboogklachten bijvoorbeeld.

Vervelend

Hoewel elleboogklachten gemiddeld minder voorkomen dan andere klachten bij fysiobezoekers, kunnen de klachten minstens zo vervelend zijn en voor veel ongemak zorgen. Je wordt gehinderd in dagelijkse activiteiten als sporten en werken en gaat ze daarom misschien zelfs wel uit de weg. Wat kun je daaraan doen?

Je klachten

Wanneer je last hebt van je elleboog en de klachten lijken niet te verdwijnen, is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Soms is er geen directe aanleiding voor je klachten. De foto’s lijken normaal, de fysio voelt geen knobbels. De pijn ontstaat dan bijvoorbeeld door een hoge spierspanning, stress of verkeerde houding. Dit heet een aspecifieke klacht.

Specifieke klachten

Bij een specifieke klacht is er wél een directe aanleiding. Bijvoorbeeld een golfers- of tenniselleboog. De arm is dan overbelast. Deze termen staan lang niet altijd verbonden met de sport en kunnen bijvoorbeeld ook ontstaan door het veel maken van dezelfde beweging, bijvoorbeeld bij bureauwerk. Maar je kunt ook klachten hebben door een slijmbeursontsteking of een scheur in de band van je elleboog. Het kan zelfs zo zijn dat je elleboog uit de kom ligt.

Last van je elleboog? Loop er niet mee door!

(Ver)helpen

Veel klachten gaan vanzelf weer over, maar als je merkt dat je ergens langer mee loopt, dan kan het goed zijn om de fysiotherapeut aan de mouw te trekken. Deze kan snel genoeg zien of er behandeling nodig is of niet. Naar aanleiding daarvan stellen we een behandelplan op waarmee we jouw klacht zo goed mogelijk hopen te behandelen.

Behandelplan op maat

Niet iedere klacht is hetzelfde, maar ook is niet iedere patiënt hetzelfde. Een behandelplan wordt dan ook altijd volledig naar jou ingericht. Zijn je spieren overbelast, dan kijken we hoe we de situaties die de overbelasting hebben veroorzaakt kunnen verbeteren. Zo kun jij straks weer pijnvrij werken en sporten!

Datum: 18 september 2023