fysiotherapie

Wandel fit het voorjaar in

De eerste zonnestralen schijnen door de bomen en de nevel hangt laag op de weide. Je bent met een paar vriendinnen een rondje aan het wandelen in het bos, om de conditie op peil te brengen voor de zomer. Je ademt koude lucht in, terwijl je opwarmt van het lopen. Hier geniet je van.

Je hebt misschien wel als doel om rustig aan te starten met hardlopen. Terwijl jullie al lopend aan het bijpraten zijn, voel je dat vervelende gevoel weer: een lichte, zeurende pijn waar je al langere tijd last van hebt. Je probeert de pijn eruit te lopen, maar die wordt steeds intenser naarmate je verder loopt. Teleurgesteld kom je thuis, bang dat je volgende week de wandeling moet afzeggen vanwege de pijnklachten.

Rustig opbouwen

Voor velen is dit een herkenbaar probleem. Wanneer je langere tijd minder hebt kunnen bewegen, is het verstandig om de belasting rustig op te bouwen. Ann Taveirne Fysiotherapie ondersteunt je bij het opbouwen van conditie en kracht. Samen met jou kijken wij naar jouw doel, beoordelen wij op welke manier de pijnklachten verholpen kunnen worden en starten wij het traject om jou weer fit te krijgen.

4 tips

Tips voor het opbouwen van je conditie door middel van wandelen of hardlopen: 

  • Zorg voor een goede uitrusting. Kies schoenen met goede ondersteuning. 
  • Bouw het rustig op. Start niet te fanatiek maar begin met korte stukjes en een lage intensiteit. 
  • Voorkom pijnklachten. Ga niet over je grens wanneer je last hebt van pijnklachten. Laat een fysiotherapeut je adviseren bij het voorkomen of verminderen van de klachten. 
  •  Kies een locatie waar je blij van wordt. Je houdt het opbouwen van de conditie beste vol wanneer je het leuk vindt om te wandelen of hardlopen. Doe dit op een fijne plek, bijvoorbeeld het bos of strand.

Geniet! Van de omgeving en de kick van het actief bezig zijn. 

Samen met jou kijken wij naar jouw doelAnn Taveirne Fysiotherapie heeft onder andere ervaring met deze klachten aan het bewegingsapparaat: 

– artrose (slijtage) van de knie en heup

– rugproblemen 

– pijn aan spieren, pezen, gewrichten en gewrichtsbanden 

– krachtsvermindering en bewegingsbeperkingen

Uitblinker in uitstekende zorg

Wil jij soepeler en pijnvrij bewegen? Of onder goede begeleiding aan je conditie werken? Dan ben je bij Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie op de goede plek. Uitstekende zorg en een vriendelijke sfeer: dát zijn de dingen die ervoor zorgen dat het centrum uitblinkt. Je kunt er terecht voor algemene fysiotherapie, oncologiefysiotherapie, oedeemtherapie, orofaciale fysiotherapie, neurorevalidatie, revalidatie na bijvoorbeeld een blessure of ongeluk, manuele therapie, dry needling, medische shiatsu, medische fitness en beweeggroepen.

Datum: 31 maart 2022