goed-bed

Zo belangrijk is een goed bed voor je gezondheid

Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid. Herken je er iets van? Dan is de kans groot dat het tijd wordt voor een ander bed!

Hoofdpijn bij het opstaan

Hoofdpijn kent vele oorzaken. Je kunt hoofdpijn krijgen door stress en gepieker, maar ook door overbelasting van je lichaam. Daarnaast zijn er nog tal van andere zaken die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Als die hoofdpijn zicht vooral bij het opstaan manifesteert, zou dat een indicatie kunnen zijn dat er iets mis is met je bed. Mogelijk lig je gedurende de nacht in een verkeerde houding. Dit is meestal te herleiden tot een ongeschikt bed. In dat geval wordt het tijd om eens bij Hbeds rond te gaan neuzen en te bekijken welk type bed jij nodig hebt. Een gezond mens behoort immers geen hoofdpijn te krijgen in bed.

Gewrichtsklachten

Vaak last van pijn in de nek, schouder of rug? Dit kan erop duiden dat het matras niet de juiste tegendruk biedt. Een te hard matras geeft niet voldoende mee op de plekken waar het lichaam zelf meer druk geeft, terwijl een te zacht matras ook niet goed is, omdat je daar te veel in wegzakt. Het moet allemaal precies in balans zijn, anders kunnen gewrichtsklachten ontstaan. Je lichaam is namelijk door een ondeugdelijk matras niet goed in staat om volledig te ontspannen. Juist die ontspanning is nodig, omdat de nachtelijke uren de herstelfase voor het lichaam zijn.

Tintelingen

Nog een bekend fenomeen bij een te hard matras: tintelingen in bijvoorbeeld de handen of voeten. Die worden veroorzaakt doordat bloedvaten te veel worden afgekneld. Ook dit heeft te maken met de druk die het matras uitoefent op je lichaam. Als een matras niet voldoende meegeeft, zal de doorbloeding tegengewerkt worden. Een kenmerk van een slechte doorbloeding is het tintelende gevoel. Met een nieuw matras kan het probleem snel opgelost zijn. Belangrijk is om je vooraf goed te verdiepen in de verschillende soorten matrassen. Elk materiaal heeft namelijk zijn unieke kenmerkende eigenschappen.

Datum: 05 februari 2024