date-night-tips

3 gratis tips voor een date night tijdens lockdown

Door de huidige maatregelen is een date night heel anders dan dat we gewend zijn. Het advies luidt om drukke plaatsen zoveel mogelijk te mijden en een avondje naar een bioscoop of restaurant is daarom niet aan de orde. Maar dit betekent natuurlijk niet dat jullie de date night maar gewoon moeten overslaan. Juist tijdens deze tijd is het heel fijn om tijd voor elkaar te maken en echt even moeite te doen. Gelukkig zijn er veel leuke activiteiten waarvoor je de deur niet uit hoeft. Nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker verder!

Romantisch dinertje thuis

Sloof je uit in de keuken of bestel een heerlijk driegangendiner bij jullie favoriete restaurant. Steek kaarsjes aan, schenk een goede wijn in en trek iets leuks aan. Een romantische date night hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn tijdens lockdown. Eet gezellig iets en drink een lekker wijntje. Zijn jullie uitgegeten dan kunnen jullie verder met een dansje in de woonkamer. Kies voor passieve speakers en zet jullie favoriete dansnummer op.

Game night

Houden jullie er normaalgesproken van om naar de game state te gaan, of doen jullie regelmatig mee aan een pubquiz? Niet getreurd, want ook thuis kun je een leuke game night organiseren. Haal oude spelletjes uit de kast en organiseer een ware zeskamp. Geen spelletjes in de kast liggen? Ga dan voor een online spel of pubquiz georganiseerd door jullie favoriete kroeg. Haal lekkere biertjes en een borrelplank in huis en je avond kan niet meer stuk.

Avondje in de thuisbioscoop

In de bios jullie favoriete date plek? Creëer dan een heuse thuisbioscoop voor jullie volgende date night. Voor een paar euro per maand heb je al een abonnement op een streamingdienst als Netflix of Amazon Prime. Dit geeft je toegang tot vele honderden nieuwe films en klassiekers die je gewoon op je eigen TV kunt kijken.

Wil jij echt even uitpakken? Dan vraagt een bioscoopervaring natuurlijk om een groot scherm. Dit lijkt misschien onmogelijk, maar met een beamer en witte muur of projectiescherm haal je het grote, witte doek naar jouw woon- of slaapkamer. Tegenwoordig zijn er ook mini beamers en short throw beamers die ideaal zijn voor een thuisbioscoop in een kleine ruimte. Sluit een paar goede actieve speakers aan op je beamer en jouw indoor filmavondje kan beginnen!

Er zijn verschillende manieren om een date night te plannen in tijden van lockdown. Gebruik je creativiteit en verras jouw geliefde met een fijn avondje thuis. Hij of zij zal dit zeker waarderen!

Datum: 16 maart 2021