autoverzekering

Onderweg met je nieuwe auto? Eerst autoverzekering vergelijken

Onderweg naar je werk, naar de sportschool of naar een afspraak met vriendinnen? Waar je normaalgesproken zoveel mogelijk op de fiets gaat, groeit de wens om af en toe in de auto te stappen. Omdat je bestemming net te ver is, omdat je net te weinig tijd hebt om met de fiets te gaan of omdat je anders helemaal koud en natgeregend aankomt. Dan is een auto misschien zo’n gek idee nog niet. Overweeg je een nieuwe auto te kopen? Lees in deze blog welke verzekeringen je kunt afsluiten en laat je inspireren als je gaat autoverzekering vergelijken.

Op maandagochtend naar je werk

Stel, het is maandagochtend en je hebt een drukke dag voor de boeg. Voordat je naar werk rijdt, moeten de kinderen eerst nog naar school gebracht worden. Dus iedereen in huis bereidt zich voor om naar school en werk te gaan. Jij bent klaar en de kinderen nu ook, dus jullie stappen de deur uit. Haast is geboden, want jullie zijn al laat. Maar het is wel gelukt om veilig te rijden en de kinderen af te zetten. Volgende halte is het werk, waar je je nu naartoe snelt. En in de haast gebeurt het onvermijdelijke, je rijdt de spiegel van een geparkeerde auto eraf. Snel een briefje onder de ruitenwisser, want je wilt nog steeds op tijd zijn op je werk. En gelukkig ben je WA verzekerd, wat betekent dat je wettelijk aansprakelijk wordt gesteld voor de schade van de andere auto, maar tegelijk kun je je beroepen op de verzekeraar. Ga je een autoverzekering vergelijken, dan kun je met de verplichte WA-verzekering bepalen welke verzekeraar voor jou het meest gunstig is.

Even later, net op tijd aangekomen, snel je je naar binnen om aan te sluiten bij de dagopening. Het was even haasten, maar je weet te schakelen in de werkmodus om er een succesvolle en productieve dag van te maken met interessante taken en leuke afspraken op de agenda. De dag vliegt dan ook voorbij en voor je het weet is het 17 uur. Tijd om weer naar huis te gaan. Door de storm, want waar de dag zonnig begon, is het weer nu 180 graden omgeslagen. En dat merk je ineens als je bij je auto komt. Een flinke stormbui heeft de nodige krassen op je lak achtergelaten. Ben je WA verzekerd inclusief beperkt casco, dan kun je ook nu bij de verzekeraar terecht voor een vergoeding.

Nou, terwijl je moet bekomen van deze situatie moet je je ook alweer haasten naar de volgende halte. En in die haast om naar huis te gaan, raakt je auto meer beschadigd. Deze keer door eigen schuld, omdat je een paaltje over het hoofd hebt gezien. Gelukkig heb je een allrisk autoverzekering afgesloten, waardoor zelfs schade door eigen toedoen wordt vergoed.

Autoverzekering vergelijken voor vergelijkbare situaties

Wil je in dergelijke scenario’s niet voor vervelende verrassingen komen te staan waarbij je veel geld moet betalen om de schade te vereffenen? Zorg dan dat je verschillende autoverzekeringen vergelijken gaat, zodat je weet hoe je voordelig uit bent. Ga je voor de goedkoopste autoverzekering of zoek je een verzekeraar die aan jouw behoeften voldoet? Bereid je bij het kopen van een auto goed voor met het vergelijken van een autoverzekering.

Datum: 09 november 2021