tweedehands

Belangrijk voor mens en milieu

Tweedehands kopen: de een doet het regelmatig en de ander wil er niet aan denken. Veel mensen associëren tweedehands kleding met stijlloze, afgedragen kleding: afdankertjes. Wordt het niet eens tijd om deze gedachtegang te heroverwegen?

Er zitten tenslotte een hoop voordelen aan tweedehands kopen. Het is beter voor het milieu, het is vaak goedkoper dan nieuw kopen en soms vind je echte parels die niet meer gemaakt worden of die jouw hart sneller doen kloppen. Wie zwicht er niet voor een vintage Chanel tas of een toffe designerblouse? Door tweedehands te kopen draag je bij aan de slow fashion-beweging. Wel zo goed én echt niet moeilijk.

Wat is slow fashion?

Van fast fashion hebben we allemaal wel gehoord: trendgevoelige kleding die vaak snel en goedkoop geproduceerd wordt. De werkomstandigheden zijn vaak discutabel, met werkweken van 60 tot zelfs 90 uur in de week. Niet iets wat je bewust wil voeden, toch? De slow fashion-beweging is hier de tegenhanger van. Dit zijn tijdloze collecties van goede kwaliteit, zodat ze mooi lang mee kunnen. Dit hoeft niet te betekenen dat de kleding modeloos is. Door de juiste kleding te kiezen heb je een kledingkast die nog jaren mee kan.

Tijdloze items

In het begin kan het best overweldigend zijn om een kast samen te stellen die nog wel even mee kan, maar dat is helemaal niet nodig! Kijk naar de items waar je vaak naar grijpt en borduur hierop voort. Een goede blauwe spijkerbroek, een witte blouse, een paar zwarte laarsjes: allemaal items die je goed kunt combineren en stijlen met andere items.

Wist je dat de gemiddelde modetrend drie jaar duurt?

Parels zoeken

Veel vrouwen halen plezier uit het rekken bij langs gaan en zoeken naar dat ene kledingstuk dat hét is voor hen, zo merkt Nanouk ook. Het is een echte speurtocht om net dat ene leuke topje in je maat te vinden. Ben je niet zo’n speurzoeker en heb je liever wat hulp, dan staat ze ook altijd voor je klaar. Advies over de maat, pasvorm en wat het beste staat op jouw lichaam heeft Nanouk zo voor je klaar – samen met een kop koffie.

Een investering

Investeren in kleding die lang meegaat is goed, maar kan behoorlijk pijn doen in de portemonnee. Hierbij komt Nanouk om de hoek kijken. Zij heeft een winkel vol tweedehands, persoonlijk geselecteerde designerkleding. Niet alleen duurzaam, maar ook nog eens mooi! Alle items in haar winkel zijn door haar uitgezocht en bijna niet van nieuw te onderscheiden: ‘Ik richt mij vooral op kleding van designermerken. Want ook merkkleding die niet gebruikt wordt, verdient een nieuw onderkomen.’

Een praatje en een kop koffie

Nanouk Store is dé plek voor mooie, unieke ‘pre-loved’ kledingstukken. Ben je nieuwsgierig naar de collectie? ‘Kom gerust rondkijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Wie weet vind je een pareltje voor jouw kledingkast, of kom gezellig een praatje maken. Je bent van harte welkom!’

Datum: 20 juli 2022