zweetvoeten

De gevolgen én oplossingen van zweetvoeten

Er wordt weleens gekscherend gepraat over zweetvoeten. Als je aangeeft dat je last hebt van deze kwaal, word je dan ook vaak niet heel serieus genomen. En heus, jij weet ook wel dat er ergere problemen zijn. Maar als je echt last hebt van zweetvoeten en alle gevolgen die daarbij horen, kun je er behoorlijk last van hebben.

Overmatig last van zweetvoeten

Alle voeten zweten enigszins, maar wanneer je overmatig zweet, heb je last van hyperhidrose. Hoeveel je zweet wordt bepaald door het aantal werkende zweetklieren en hun activiteit. Bij mensen met hyperhidrose ligt de activiteit van de zweetklieren hoger dan bij andere mensen. Ook kan de activiteit vergroten wanneer je gestrest bent of door hormonen. Wanneer dat overmatige vocht in aanraking komt met bacteriën, ontstaat die typerende zweetvoetengeur. En aan dat zweet en die geur kleven meer gevolgen dan je misschien denkt.

Activiteiten uit de weg

Ten eerste gaan zweetvoeten vaak gepaard met mentale gevolgen. Veel mensen voelen zichzelf onhygiënisch wanneer ze last hebben van hyperhidrose, ook al kun je er niets aan doen. Bovendien kun je je erg schamen voor je klacht. Je bent bang dat als je jezelf al niet fris voelt, andere mensen dat al helemaal zullen vinden. Het gevolg hiervan kan zijn dat je bepaalde activiteiten uit de weg gaat waarbij moet worden omgekleed en de schoenen worden uitgedaan. Zonde, want zo beheerst deze klacht zelfs de keuze voor uitjes en activiteiten die leuk zouden moeten zijn.

Je kunt niet alle schoenen aan

Daarnaast kun je je heel beperkt voelen in de schoenkeuze wanneer je last hebt van overmatige zweetvoeten. Want die leuke, betaalbare en hippe synthetische laarsjes kun je maar beter aan je voorbij laten gaan. Niet ademend, en dus niet geschikt. Net zoals instappertjes die te laag zijn voor sokken. Want schoenen zonder sokken? Dat is, in het geval van zweetvoeten, echt een recept voor mislukking. En leuke glitterende sokjes om die lage instappers mee te dragen zijn ook geen optie. Die zijn niet van katoen, en dus niet geschikt. En zo wordt de schoenkeuze wel heel karig.

Vervelende, fysieke gevolgen

Een ander naar, fysiek, gevolg van zweetvoeten zijn schimmels. Wanneer je last hebt van overmatig zweten, bevinden je voeten zich gedurende lange tijd in een vochtige, warme omgeving. Dit zijn bij uitstek condities waar schimmels heel goed gedijen. Het resultaat? Nattige, schilferige plekken tussen de tenen met soms pijnlijke kloofjes. Ook kan er jeuk of een branderig gevoel ontstaan. Natuurlijk is dit te behandelen met crème of zalf, maar door de zweterige voeten heb je kans dat het terugkeert.

Probleem bij de kern aanpakken

De opgesomde gevolgen maken dat je van je zweetvoeten en de daarbij horende geur af wilt. Geurvreters of inlegzooltjes lijken op korte duur wel te helpen, maar eigenlijk maskeren deze producten het zweet alleen. Je wilt dus het probleem bij de kern aanpakken. Daar heeft PediFris® zich op gestort. Dit is een poeder met een desinfecterende werking wat die vervelende, stinkende bacteriën tegengaat. Daarnaast zorgt het poeder ervoor dat de voet droger blijft, en waardoor je minder snel last krijgt van schimmels, jeuk en stank. Een ware opluchting!

Voor jou?

Ben je benieuwd geworden naar PediFris®? PediFris® bestrijdt stinkvoeten doordat het boosdoeners zoals micro-organismen elimineert, waardoor nare geurtjes verdwijnen. Door je voeten en schoenen te behandelen met PediFris® ben je binnen een paar dagen bevrijd van de hinderlijke gevolgen van zweetvoeten op een snelle en eenvoudige manier. En wees niet bang voor geklieder met zalf, want PediFris® strooi je simpelweg in je schoen! Met de vouchercode: foryou2019 kun jij als lezer van dit artikel een korting krijgen van 10%!

Datum: 25 juli 2019