auto

Deze auto’s hebben Nederlandse vrouwen op hun bucketlist

Als je dé auto van je dromen uit zo mogen kiezen, welke zou dat zijn? Dat onderzocht Marktplaats eerder dit jaar. Zij ondervroegen 1166 Nederlanders om erachter te komen welke auto zij absoluut zouden willen bezitten. Zij konden kiezen uit 50 voorgeselecteerde auto’s. Naast een algemene lijst werden de resultaten ook opgesplitst in de voorkeur van mannen en vrouwen. Dit is de top 5 van meest gewilde auto’s onder vrouwen.

Top 5

Top 5 droomauto’s onder Nederlandse vrouwen:

  1. MINI Cooper S (27,7%)
  2. Audi RS6 (22,8%)
  3. Volkswagen Golf GTI (20,2%)
  4. Audi R8 (19,8%)
  5. BMW M5 (17,2%)

Mini Cooper S is de meest gewilde auto onder vrouwen

De MINI Cooper S kreeg de meeste stemmen (27,7%) en is daarmee bekroond tot meest gewilde auto onder Nederlandse vrouwen. De Cooper S staat al lange tijd bekend om zijn uitermate hoogstaande design van zowel de binnenkant als de buitenkant. MINI geeft zelf aan inspiratie te halen uit meubelontwerp, product design en de natuur bij het ontwerp van de MINI’s. Zij laten bij elk design 10 van hun beste designers met elkaar in competitie gaan om zo tot het best mogelijke design te komen. Dat is ook goed te merken aan de afwerking van de auto. Aan elk klein detail wordt aandacht besteed.

Design van MINI afkomstig van een Nederlander

Een leuk weetje is dat het design van alle moderne MINI’s afkomstig is van een Nederlander. Adrian van Hooydonk is sinds 2009 directeur van de designafdeling van de BMW-groep, waar de MINI onder valt. Hij is daarmee eindverantwoordelijk voor het design van alle MINI’s.

Veel overlap met de mannenlijst

De mannen en vrouwenlijst verschillen eigenlijk helemaal niet zo veel van elkaar. De auto’s verschillen in positie maar zowel mannen en vrouwen hebben 3 dezelfde auto’s in de lijst staan. Namelijk de Audi RS6 (bij mannen op 1), BMW M5 en Audi R8. Het venus-en-mars-verhaal gaat dus in ieder geval niet op wanneer het gaat om droomauto’s.

Dromen en werkelijkheid

Als we de dromen met de realiteit van vergelijken blijkt dat de meeste vrouwen in een Opel Corsa rijden met een tweede plaats voor de Volkswagen Polo. Als zakelijke lease auto kiezen vrouwen de Volvo V40 het meest.

Vrouwenauto van het jaar 2019 niet in de lijst

Elk jaar wordt er door een vrouwelijke jury uit 30 verschillende landen gestemd op dé vrouwenauto van het jaar. In 2019 kozen zij de Mazda 3 als absolute winnaar. Hoewel de Mazda 3 niet in de lijst staat en weinig correlatie heeft met de Mini Cooper S bleek uit onderzoek van Marktplaats dat vrouwen het vooral belangrijk vinden dat een auto praktisch is. Dat de jury de Mazda 3 ook nog verkoos ‘Women’s World Family Car of the Year’ zal dus geen toeval zijn geweest.

Datum: 23 maart 2020