Diner in de tuin, zo maak je het een succes

Met de zomer in aantocht is het weer tijd om lekker buiten te eten. Een diner in de tuin is een heerlijke manier om te genieten van het mooie weer en de gezelligheid van vrienden en familie. Maar hoe zorg je ervoor dat het diner in de tuin een succes wordt? Om je te helpen geven we je een aantal tips en tricks om van jouw tuin diner een onvergetelijke ervaring te maken.

De juiste setting creëren

Een belangrijk aspect van een geslaagd diner in de tuin is de juiste setting. Zorg ervoor dat je tuin er gezellig en uitnodigend uitziet. Plaats bijvoorbeeld leuke lampionnen of lichtslingers in de bomen en zet kaarsen op tafel voor een romantische sfeer. Daarnaast is het belangrijk om comfortabele zitplaatsen te hebben. Kies voor mooie tuinstoelen met zachte kussens waar je gasten de hele avond comfortabel kunnen zitten en genieten van het eten en elkaars gezelschap.

Het menu samenstellen

Een ander belangrijk onderdeel van een geslaagd tuindiner is natuurlijk het menu. Kies voor gerechten die makkelijk te bereiden zijn en die passen bij het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan een frisse salade als voorgerecht, gevolgd door gegrilde groenten en vlees of vis van de barbecue als hoofdgerecht. Sluit af met een heerlijk zomerse dessert, zoals een zelfgemaakte sorbet. Vergeet ook niet om rekening te houden met eventuele dieetwensen van je gasten, zoals vegetarisch of glutenvrij.

Sfeervolle aankleding

Naast de juiste setting en het juiste menu is ook de aankleding van de tafel belangrijk. Kies voor een mooie tafelkleed en servies dat past bij de stijl van je tuin. Zet bloemen of planten op tafel voor een vrolijke touch. En vergeet ook niet om voldoende drinken en glazen klaar te zetten, zodat je gasten de hele avond door kunnen genieten van een verfrissend drankje. Naast aankleding van de tafel kan je de stoelen ook betrekken in de aankleding, hang bijvoorbeeld een naamkaartje aan de tuinstoel, zo kan je op een leuke manier de tafelindeling presenteren.

Entertainment voor je gasten

Om je gasten extra te vermaken tijdens het tuindiner, kun je ook wat entertainment regelen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke playlist met zomerse muziek, een spelletje zoals jeu de boules of een fotomoment met een polaroidcamera. Zo zorg je ervoor dat je gasten zich geen moment zullen vervelen en nog lang napraten over het gezellige tuindiner.

Napraten bij het vuur

Als afsluiting van het diner in de tuin is het leuk om een vuurkorf of vuurschaal aan te steken. Zo kunnen je gasten nog even lekker nagenieten van het eten en drinken, terwijl ze zich warmen bij het vuur. Zet wat marshmallows en stokjes klaar, zodat je gasten zelf marshmallows kunnen roosteren voor een smakelijke afsluiting van de avond.

Datum: 08 april 2024