feestmaand

Dure feestmaand? Zo kom jij er zonder geldzorgen doorheen!

December staat bekend als de duurste maand van het jaar, iets wat ook bij velen ook werkelijkheid is. Het begint al met de cadeaus van de Sint om vervolgens naadloos over te gaan tot de inkopen van kerst. Niet alleen een lekker gevulde kersttafel zijn hiervoor nodig, ook een mooie versiering, outfit en eventueel wat cadeautjes behoren tot de traditie. Daarnaast lopen rekeningen vandaag de dag snel op gezien de stijgende prijzen van bijna alles. Om er toch voor te zorgen dat jij niet heel januari op water en brood hoeft te leven, hier een aantal besparingstips die je vandaag nog kunt regelen.

Voordelig online

Vroeger konden huishoudens eenvoudig rondkomen van één inkomen. Vandaag de dag ontstaat steeds vaker de vraag; hoe kón dat toch? Het antwoord is vrij simpel; de kosten waren destijds ook veel lager. Denk alleen al aan de mobiele telefoon, die hadden we simpelweg niet. De bijbehorende abonnementen, aanschafkosten en Wifi waren dus geen vaste kosten op de begroting. 

Vandaag de dag is dit wel anders. We lopen allemaal met een mobiele telefoon rond, binnen een gemiddeld huishouden van vier personen maandelijks al snel een kostenpost van 250,- euro. Dit is dan ook een post waar eenvoudig en snel op bespaard kan worden. Sluit geen nieuwe, dure abonnementen meer af waar het toestel en de data in één pakket zitten. Ga voor een goedkoop sim only abonnement gecombineerd met je oude toestel. Is je toestel stuk? Ga dan bijvoorbeeld eens voor de iPhone X refurbished. Dit is veel goedkoper en qua kwaliteit merk je er niks van.

Goed verzorgd

Een ander terugkerende kostenpost is de zorgverzekering. Deze prijzen stijgen ook ieder jaar. Het is dan ook aan te raden hier scherp naar te kijken; is jouw aanbieder nog de goedkoopste? Concrete trucs om de kosten naar beneden te krijgen zijn; 

 –Collectief verzekeren via werkgever; 
– Aantal procent korting bij betaling in één keer; 
– Wijzigen van aanvullend pakket; 
– Omhoog brengen eigen risico; 

Wanneer je bovenstaande doorvoert, zul je zien dat de kosten van je zorgverzekering honderden euro’s voordeliger zullen uitvallen.

Kortom, laat de decemberpret niet verpesten door een iets kleiner budget. Wanneer je een paar kleine stappen neemt zul je nergens iets merken maar toch ruim budget hebben. Budget genoeg om van deze meest magische tijd van het jaar volop te kunnen genieten. Na een jaar hard werken heeft immers iedereen dat meer dan verdiend!

Datum: 06 december 2022