Duurzaam-leven

Duurzaam leven – Goed(e) doel(en)

‘Duurzaam leven’ betekent zoveel meer dan ecologisch wasmiddel kopen en je plastic flesjes inleveren. ‘Duurzaam’ betekent een toekomst creëren voor iedereen, op welke manier dan ook. Rekening houden met elkaar, een mooie toekomst opbouwen waarin iedereen een plekje mag hebben. Dit betekent: doen wat je kunt op de kleine en grote manieren.

Vrijheid, ontspanning en mogen zijn wie je bent zijn aspecten van het leven waar iedereen recht op heeft. Zo draag jij je steentje bij aan een (h)eerlijke toekomst voor iedereen.

Duurzaam leven

Bleek in het toilet, vloerreiniger bij het dweilen… Al met al staat ons schoonmaakkastje behoorlijk vol met chemicaliën die lang niet allemaal even goed zijn voor het milieu – of onze eigen gezondheid. Gelukkig komen er steeds meer biologische schoonmaakmiddelen op de markt, bijvoorbeeld Marcel’s Green Soap of HappySoaps, die beide tegenwoordig in bijna elke supermarkt of drogist te verkrijgen zijn. Maar ook kun je vaak schoonmaken met dingen die je al in huis hebt: citroen, soda, zout of ‘plain old’ warm water. Wist je trouwens dat je je doffe bloemen weer leven kunt geven met een theelepeltje baking soda? En met bakpapier kun je kalk op je kranen wegpoetsen. Supermultifunctioneel en een mooie start van een prachtige toekomst!

Veilig leven

Iedereen heeft recht op een dak boven z’n hoofd. Arme gezinnen, kwetsbare kinderen. Een huis legt de basis voor ontwikkeling, voor de start van een beter leven, voor zekerheid. Stichting HomePlan heeft projecten in Afrika en Zuid-Amerika, waar de medewerkers samen met lokale huisvestigingsprojecten huizen neerzetten, met als doel om het percentage mensen dat in extreme armoede leeft structureel te verlagen. HomePlan biedt een (t)huis en toekomst aan hen.

Samen leven

In de lockdown begon Linda Groenink als grapje met het maken van TikTok-filmpjes, maar inmiddels leiden haar avonturen op TikTok tot verschillende bedrijven. Door haar bedrijven zet ze zich in voor de LGBTQIA+-gemeenschap en mensen met mentale gezondheidsklachten. Zo heeft ze haar label en fysieke en online kledingwinkel Linda Groenink, evenals haar stichting Keep on Smiling, waarbij ze mensen met mentale gezondheidsproblemen verrast met een dagje weg of een zorgpakketje. Op haar website lindagroenink.nl verkoopt ze uniseks kleding met een gave boodschap die mensen ertoe aanzet om zichzelf te zijn. Mooie stappen naar een inclusieve samenleving.

Het leven vieren

Jouw leven is een prachtig verhaal, waardig van een boek… of video. Stichting Levensportret maakt het kosteloos mogelijk om je levensverhaal vast te leggen wanneer je ongeneeslijk ziek bent. Dit kan de verteller rust geven en creëert tegelijkertijd een prachtige herinnering voor de nabestaanden wanneer het zover is. Het doel kun je steunen met een collectebus of een donatie, zo vaak als jij wilt en zoveel als jij wilt. Wil je wat meer op je nemen, dan kun je je ook aanmelden als vrijwilliger via stichtinglevensportret.nl. Help jij anderen hun leven te vieren?

Datum: 01 mei 2023