keukenverlichting

Een metamorfose met keukenverlichting!

Je keuken: dé plek om heerlijke maaltijden te koken, gezellig met je hele gezin. Natuurlijk wil je dat het interieur van je keuken tiptop in orde is, net zoals de rest van je huis. Strak of juist huiselijk, en met een persoonlijke touch. Maar om lekker en uitgebreid te kokkerellen, en er eventueel ook te eten, is het fijn dat je keuken ook praktisch ingedeeld is. Is jouw keuken toe aan een nieuwe look? Doe dan snel inspiratie op voor nieuwe keukenverlichting!

Keukenverlichting

Met een aantal aanpassingen kun je je keuken een hele nieuwe uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw schilderen of vervangen van je keukenkastjes, inclusief het veranderen van de handgrepen. Maar een andere manier om je keuken een frisse look te geven, is door te kiezen voor mooie keukenverlichting. Ga voor een echte eyecatcher, en laat de kleuren van de lamp ook terugkomen in bijvoorbeeld je keukenkastjes, keukentafel en stoelen. Zo creëer je één geheel: erg stijlvol!

Verschillende soorten verlichting

Natuurlijk moet de verlichting in je keuken praktisch zijn. Zo moet er een goede basisverlichting aanwezig zijn: één lichtbron die de gehele keuken verlicht. Hiervoor kun je bijvoorbeeld inbouwspots of opbouwspots gebruiken. En om er goed je aandacht bij te kunnen houden tijdens het snijden van de groenten of de vis, is er ook functionele taakverlichting in de buurt van het werkblad nodig. Staat er een persoonlijke en stijlvolle keuken op je wensenlijstje? Dan mag er ook geen sfeerverlichting missen. En dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Grote kans dat er nu een simpele witte lamp boven je keukentafel hangt. Maar met een stijlvolle lamp, die qua ontwerp, kleur en materiaal best wel wat aandacht mag vragen, geef je je keuken een nieuwe dimensie. Kijk je mee met de laatste trends op het gebied van keukenverlichting?

Ga voor glas!

Wat betreft het materiaal van de keukenverlichting is glas helemaal hot. Zéker wanneer de lampen zijn voorzien van een weerspiegelende laag, en het glas gecombineerd wordt met stoere materialen als metaal. Ga bijvoorbeeld voor een stijlvolle glazen hanglamp met meerdere lichten aan een zilveren stalen plaat. Heb je een modern of industrieel keukeninterieur? Dan doet een stoere plafondlamp van Italiaans zwart glas het ook goed. Naast stoere kleuren als zilver en zwart, misstaan dit jaar kleuren als goud en brons ook niet in jouw keuken. Voor een verrassend effect in je keuken, kun je ten slotte ook denken aan een serie van verschillende kleinere hanglampen.

Keuken verbouwen? Let hier op!

Om je keuken tot één van de fijnste plekken van je huis te maken, én als je er het budget voor hebt natuurlijk, kun je ook kiezen voor een volledige renovatie. Er zijn heel wat keuzes te maken. Deze hebben onder andere te maken met de verschillende ‘keukenzones’: de voorbereidingszone, de kook- en bakzone, de voorraadzone, de opbergzone en de spoel- en afwaszone. Denk goed na over de indeling: die mogen best met elkaar overlappen. Immers: je wilt geen kilometers af moeten leggen als je nog wat extra pasta in die dampende pan moet toevoegen. Wil je niet met je rug naar de keukentafel staan wanneer je aan het koken bent? Dan is een kookeiland een mooie optie. Ook wat betreft het interieur van je keuken kun je met bepaalde dingen rekening houden. Mooi is het om voor één kleur te kiezen. Saai? Welnee, juist stijlvol. Daarbij zorgt een mix van verschillende materialen (zoals een matte muur in combinatie met glanzende keukenkastjes) alsnog voor een subtiele afwisseling. Natuurlijk mogen de nodige accessoires niet ontbreken. Deze in de vorm van mooie keukenverlichting dus. En wat dacht je van kunst aan de muur? Een mooie print, een goede (zwart-wit) foto of artistiek keukengerei: waarom niet!

Datum: 29 maart 2019