floaten

Floaten voor baby’s: een ultiem moment!

Een dagje wellness alleen voor volwassenen? Nee, dat heb je mis! Klinkt het niet heerlijk om samen met je baby te genieten van een ultiem wellness-moment? Dit is al veel langer een trend in Australië, én sinds kort ook in Nederland! Maak kennis met babyfloating.

Baby Spa

Je kunt met je baby (vanaf 10 dagen tot 6 maanden oud) naar de Baby Spa! In deze spa zijn speciale badjes gemaakt voor jouw pasgeboren baby. Dit houdt in dat er geen chloor of andere chemicaliën in het water te vinden zijn, maar heerlijk schoon en gezuiverd water. Het drijven in dit warme (tussen de 34 en 37 graden) water doet denken aan het gevoel in de baarmoeder.

Voordelen Baby Spa

Wat zijn de voordelen van een bezoekje aan de Baby Spa?

  • Bevordert het slaapritme
  • Kalmeert je baby wanneer hij of zij onrustig is
  • Vergroot de longcapaciteit
  • Versterkt spieren en botten
  • Bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn
  • Bevordert de spijsvertering
  • Vermindert de intensiteit van krampjes

Liefde tussen ouder en baby versterken

Schoonheidsspecialiste en babymassagedocent Linda Hulsinga: ‘Zelf heb ik een slechte start gehad als moeder door mijn postpartumdepressie (in de volksmond vaak ‘postnatale depressie’ genoemd) na de komst van mijn dochter. Ik zat niet op die roze wolk en was allang blij met de spaarzame fijne momentjes die ik had. Ik besloot op zoek te gaan naar iets wat de liefde tussen mij en mijn dochter kon versterken. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met babymassages, wat heel fijn is, maar er bleef een knagend gevoel aanwezig dat er nog iets anders mogelijk moest zijn. Iets wat liever, en vooral schattiger is. Na de geboorte van mijn zoon zag ik een Australische post op Instagram over floaten met je baby. Dat was het! Ik voelde direct dat ik daar iets mee moest gaan doen bij mijn eigen praktijk.’

‘De liefde tussen ouder en kind wordt enorm versterkt’

Floaten met je baby

‘Het is superschattig om je kindje zo te zien floaten’, vervolgt Linda. ‘De liefde tussen ouder en kind wordt hierdoor dan ook enorm versterkt. Jij voelt liefde en uit dit door je blikken, woorden of aanrakingen. De lieve woorden vliegen dan ook in de rondte tijdens de sessies! Hiermee creëren ouders en kindje een ultiem moment voor zichzelf. Na het floaten volgt een heerlijke babymassage waarbij je jouw baby zacht en liefdevol gaat aanraken. De massage doe ik eerst voor op een pop, waarna je dit zelf na kunt doen op jouw baby. Aan deze massage zit ook een medische kant. Heeft je baby bijvoorbeeld last van darmkrampjes? Dan leer ik je speciale greepjes om dit te verminderen.’

Beautybehandelingen

Naast het genieten van een Baby Spa-beleving met je baby, kun je bij Pura Vida Baby Spa & Beauty terecht voor diverse beauty-behandelingen zoals huidverbetering, ontspanningsbehandelingen en spray-tanning.

Datum: 29 maart 2019