feest

Hoe je een geslaagd zomers themafeest organiseert in 4 stappen!

Jarig, geslaagd of gewoon zin in een goed feest? Als je echt zin hebt in de zomer, is een van de beste themafeest ideeën gewoon het Hawaii feest. Zet een cocktailbar neer en hang de ruimte vol met gekleurde Hawaii slingers en opblaas palmbomen. Zo kan het feest echt van start. De zomermaanden komen er weer aan en dat betekent langere dagen en genieten van de zon! Daarom is het tijd om een zomers feest te organiseren. Het liefst vlak voor de zomervakantie.

1. Bedenk de locatie

De allereerste vraag die jij als organisator jezelf moet stellen is: waar gaat het bedrijfsfeest gehouden worden? Kies je ervoor om het in de tuin te doen of huur je een locatie af. Beiden hebben verschillende voordelen. Als je ervoor kiest het thuis te doen, scheelt dat allereerst in de kosten.

Het nadeel ervan is dat je toch echt zelf je bende moet gaan opruimen, bij een externe locatie hoeft dit niet. Wel moet je, als de externe locatie niet in de buurt is, ook weer zorgen dat al je vrienden er gemakkelijk kunnen komen. Als je lang moet reizen en een tijdje in een bus moet zitten kan dit wel invloed hebben op de sfeer.

2. Decoreren kun je leren

Zonder decoratie zoals slingers, palmbomen, surfboarden of andere feestartikelen, is je feest maar een regulier feest. Je wilt een ‘zomers strand’ thema, dan is uitpakken geen slecht idee. Wat komt er bij jou naar boven als je denkt aan een beach party? Is dat cocktails, zon en surfen?

Wat je ook doet, dit thema is eigenlijk heel erg simpel. Zorg voor een zomerse sfeer door lampionnen op te hangen. Plaats palmbomen en hang zomer gerelateerde items op. Het is natuurlijk onwijs leuk als je alle gasten ook in een complete party outfit laat komen. Bij een Hawaii feest hoort natuurlijk echte hawaii kleding. Vrouwen in een hawaii rokje en de mannen natuurlijk in een vrolijk hawaii shirt.

3. Hapjes en drankjes

Een hawaii feest is natuurlijk niks zonder wat heerlijke hapjes en drankjes. Ga voor hapjes en drankjes die helemaal passen in het thema. Hoe leuk is het als iedereen kan genieten van een echte zomerse cocktail uit een kokosnoot. Uiteraard kun je ook gewoon koude drankjes schenken zoals bier of wijn schenken, maar om mee te beginnen is dit zeker geen slecht idee. Voor de hapjes kan je eigenlijk alles bedenken wat je normaal op een lekkere stranddag eet. Op een zonnige dag is het natuurlijk ook onwijs leuk om lekker de barbeque aan te steken.

4. Activiteiten

Bij een heus thema feest is het leuk om verschillende activiteiten te organiseren. Plaats een bier pong tafel, twister set of waterballonnen op de feestlocatie. Gegarandeerd lachende gezichten en vrolijke vrienden. De gasten laten dansen? Open de dans avond met een stoelendans of ga de strijd aan door middel van een fanatieke dancebattle! Heb jij wel een zomers feestje verdiend? Nodig al je vrienden uit begin nu al met het organiseren van een echt hawaii feest.

Datum: 20 juni 2022