smartphones

Goedkope smartphones, dé trucs

We moeten inmiddels allemaal bijna wel eerlijk toegeven; de smartphone is een eerste levensbehoefte geworden. Een dag niet geappt, is een dag niet geleefd. Toch zijn het ook behoorlijk dure apparaatjes, die daarnaast ook nog eens snel stuk gaan. In deze dure tijden is het dan ook fijn om te weten hoe je deze kostenpost een beetje aantrekkelijk kunt maken, uiteraard zonder hierbij in te leveren op kwaliteit en functies. Hoe je dit doet? Wij zetten de trucs op een rij.

Bekende merken

Het allerliefste gebruiken we natuurlijk een smartphone van de bekende merken. Wanneer jij kiest voor een iPhone of Samsung weet je immers zeker dat je alle nieuwste apps kunt downloaden en gebruiken. Maar dat deze merken ook meteen het duurste zijn, dat hoeven we je ongetwijfeld niet uit te leggen. Hier zijn echter wel uitzonderingen voor te bedenken zoals een andere versie van een bekend merk te kiezen. Een goed voorbeeld hiervan is de Samsung a53 waar het gaat om het Android systeem en de Iphone 11 is top wanneer je gaat voor een Apple device. Beiden zijn goede producten, tegen een vriendelijkere prijs.

Refurbished?

Naast helemaal nieuw, is er tegenwoordig ook de refurbished optie. Deze telefoons zijn al een keer gebruikt, maar worden door experts zo goed gecheckt dat je de kwaliteit als van een nieuwe ervaart. Deze worden ook gewoon verkocht door erkende bedrijven en ze durven daarom zelf garantie af te geven. Hiermee heb je de kwaliteit van een goede telefoon, zonder dat je de hoofdprijs betaalt.

in dure tijden kan online blijven via je smartphone gewoon blijven zoals het is

Verken onbekend terrein

Naast de bekende merken zijn er tegenwoordig ook nog steeds andere merken die een stukje goedkoper zijn. Denk aan OPPO en Fairphone, telefoons waar weinig mensen van hebben gehoord maar wat prima producten zijn. Ze hebben soms zelfs nog betere camera’s dan de bekende opties, maar wel tegen een vriendelijkere prijs. Let hierbij wel goed op het besturingssysteem, het kan zijn dat niet alles hierop wordt ondersteund waardoor de keuze voor apps beperkt is.

Nog een ronde mee?

Soms kan je telefoon gewoon nog wel een ronde mee nadat de contracttermijn is afgelopen. Wanneer dit het geval is, is het aan te raden over te stappen van provider of abonnement. Er zijn namelijk vaak veel goedkopere sim only varianten vindbaar. Niet het leukste klusje om je eens in te verdiepen, maar wel eentje die je flink wat geld kan gaan opleveren.

Kortom, ook in dure tijden kan online blijven via je smartphone gewoon blijven zoals het is. Soms kan een andere keuze hierbij er wel voor zorgen dat dit financieel een mooi resultaat oplevert. Opties die het verkennen zeker waard zijn!

Datum: 01 september 2022