voeten

Help je voeten de herfst door

Nu de temperatuur buiten langzaam maar zeker daalt, word je gedwongen om je voeten weer iedere dag in lekkere warme, dichte schoenen te verstoppen. Voor jou staat dat gelijk aan zweetvoeten en, misschien nog vervelender: een intense stank die vanuit je schoenen omhoog trekt en de ruimte vult met een geur die níét te harden is. Je schaamt je dood, het moet echt anders!.

Zweetvoeten

Zweten is een normale reactie van het lichaam om warmte kwijt te raken. Wanneer je sport of je in een warme omgeving bevindt, zal je lichaam meer zweten om af te koelen. Zweet wordt uitgescheiden door zweetklieren, maar zweet is van zichzelf geurloos. De vieze geur die we ruiken ontstaat vanuit micro-organismen die zich enorm thuis voelen in de warme en vochtige omgeving.

Tips tegen zweetvoeten

Er zijn thuis een aantal dingen die je kunt doen om de kans op zweetvoeten te verkleinen:

  1. Was je voeten! Het klinkt voor de hand liggend, maar de kans op zweetvoeten wordt aanzienlijk kleiner als je je voeten minimaal één keer per dag wast met antibacteriële zeep.
  2. Draag leer: Leer is een natuurproduct dat vocht beter opvangt dan synthetische materialen.
  3. Bamboesokken: Ook het materiaal van je sokken is ontzettend belangrijk. Sokken gemaakt van bamboe zouden veel vocht opnemen en antibacterieel zijn. Daarnaast verwissel je je sokken natuurlijk dagelijks!

Spray tegen overmatig zweten

Hoewel de tips het risico op zweetvoeten beperken, helpen ze het probleem niet op te lossen. Wanneer je voeten overmatig zweten, wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Dat is precies waarmee de Pedispray® van Pedifris® helpt. Je wast je voeten en brengt de spray aan op de voetzool. Vergeet hierbij de huid tussen de tenen niet mee te nemen. Vervolgens laat je het middel goed indrogen. Daarna zijn je voeten beschermd tegen overmatige transpiratie. Je zult gelijk verschil merken.

Poeder tegen stank

De tweede stap, tevens zo belangrijk, bestrijd die ondraaglijke stank. Hiervoor kun je de Pedifris® Classic gebruiken. Van deze poeder hoef je slechts een klein theelepeltje in je schoenen te strooien voordat je ze draagt. De ingrediënten in het product bestrijden de micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor de stank. Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen desinfecteren met als resultaat dat de geur van stinkvoeten verdwijnt!

Bestellen

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de producten van PediFris® ? Met de vouchercode: foryou2019 kun jij als lezer van dit artikel een korting krijgen van 10%! Bestel snel, zodat je zo snel mogelijk van die zweetvoeten én stinkschoenen verlost bent. Je doet er niet alleen jezelf een groot plezier mee, maar je omgeving ook!

Datum: 01 november 2019