chocolade

Het seizoen van chocolade is geopend!

Zodra de herfst begint, start ook hét ultieme chocoladeseizoen. Deze heerlijke, romige substantie is het uitgelezen middel om de gure, koude en donkere maanden mee door te komen. Lekker op de bank, kaarsjes aan, een dekentje over en een grote mok thee. Dan is chocola pas écht genieten!

Chocolade!

Terwijl buiten de blaadjes van de bomen vallen, heeft de herfst ook bij Martinez haar intrede gedaan met een uitgebreid assortiment chocoladefiguurtjes: van paddenstoelen en eekhoorns tot egeltjes en uilen. ‘De herfst is voor ons echt de start van het chocoladeseizoen’, vertelt Linda Tissink enthousiast. ‘Zodra de klanten hier binnenkomen, worden ze al vrolijk. Het ruikt hier altijd zo lekker naar chocola. En al regent het dan buiten nóg zo hard, die geur doet wat met je. Daar word je blij van.’

Passie en vakmanschap

Vanaf november krijgen de chocoladefiguurtjes met het herfstthema concurrentie van chocoladeletters en Sint- en Pietenkopjes in allerlei soorten, kleuren en smaken, gevolgd door kerstkransjes, -klokjes en hulstblaadjes van chocola. ‘En alles wordt gemaakt in ons eigen productiebedrijf’, vertelt Linda niet zonder trots. ‘Onze chocola is een combinatie van passie, vakmanschap, de beste grondstoffen en de modernste technologieën. Elke fase van het proces, van boon tot chocola, houden we tot in detail nauwlettend in de gaten. Niet alleen de kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, maar ook duurzaamheid vinden we erg belangrijk. Daarom maken wij de bewuste keuze voor de inkoop van duurzaam geteelde cacao. Alle chocolade die we gebruiken is UTZ-gecertificeerd, dat wil zeggen dat de grondstoffen afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Dat zorgt voor een dubbel goed gevoel wanneer je onze chocola eet’

Warme chocolademelk

Benodigdheden:

  • Martinez chocoladespoon (melk of puur)
  • Warme melk

Maak in een handomdraai een heerlijke beker warme chocolademelk

Werkwijze

Gemak dient de mens. Neem een Martinez chocoladespoon en maak in een handomdraai een heerlijke beker warme chocolademelk. Zet het houten roerstaafje met een blokje chocola in een beker warme melk en roer tot de chocola helemaal gesmolten is. Wil je zelf de concentratie chocola bepalen, kies dan voor Martinez smeltchocola. Afhankelijk van wat jij zelf het lekkers vindt, laat je veel of weinig stukjes chocola in een beker warme melk smelten.

Variatietips

Dat je warme chocolademelk nog lekkerder kunt maken met een flinke dot slagroom wist je natuurlijk al, maar wat dacht je van marshmallows, een snufje kaneel of een scheutje whisky? Wedden dat warme chocolademelk dit najaar jouw favoriete drankje wordt?

Datum: 25 oktober 2019