ex

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Wil je jouw ex terug? Dan is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. In dit artikel bespreken we hoe je dit het best kunt aanpakken en met welk proces je te maken krijgt.

Oorzaak van relatiebreuk analyseren

Allereerst is het belangrijk om bij het einde van jullie relatie stil te staan. Je kunt jouw ex alleen weer terugwinnen als je weet hoe het zover gekomen is. Wat was jullie motivatie om de relatie te verbreken? Kwam dit van beide kanten of van één van jullie? Door naar een antwoord op dit soort vragen te zoeken is het mogelijk mogelijk om op een later moment conclusies te trekken. Zo kun je beter beoordelen of het zin heeft om jullie relatie een tweede kans te geven.

Fouten accepteren

Bij het verbreken van een relatie zijn er aan beide kanten fouten gemaakt. Het is belangrijk om fouten te accepteren en elkaar waar nodig te vergeven. Dit schept ruimte om een nieuwe relatie te beginnen of het opnieuw met je ex te proberen. Ook maakt dit jullie beide gelukkiger. Als vanzelfsprekend is dit een stuk lastiger als jullie elkaar diep geraakt hebt. Daarnaast is het zo dat vergeven niet hoeft te betekenen dat je gedragingen uit het verleden goedkeurt. Het vinden van een zekere berusting is het belangrijkst.

Aandacht aan jezelf besteden

Nu er een einde gekomen is aan jullie relatie, is het belangrijk om meer tijd aan jezelf te besteden. Je kunt vaker gaan sporten, een nieuwe hobby zoeken, meer tijd aan jouw werk besteden of tijd investeren in jouw sociale leven. Ook is het belangrijk om af en toe alleen te zijn. Zo kun je tot rust komen en nieuwe inzichten verwerven.

Geduldig zijn

Nu is het belangrijk om geduldig te zijn. Geduldig tot je het verdriet verwerkt hebt dat jullie breuk heeft veroorzaakt. Omdat het kwijtraken van een partner zal voelen als een soort rouwproces, kan dit best lang duren en intens zijn. Pas na enkele weken of maanden kun je de draad weer een beetje oppakken en merk je dat er nieuwe mogelijkheden zijn.

Opnieuw proberen of een nieuwe partner zoeken

Je kunt tot de conclusie komen dat je weer een relatie met je ex wilt beginnen. Ook kan het zo zijn dat je openstaat voor een nieuwe relatie met iemand anders. Probeer niet te snel weer met een nieuwe relatie te beginnen, anders bestaat het gevaar dat je in een zogenaamde rebound relatie terechtkomt. Ditzelfde kan trouwens gebeuren als je snel weer besluit door te gaan met je ex. Doe het rustig aan en bouw het stap voor stap op.

Datum: 31 januari 2019