Hoe kunnen bedrijven omgaan met klanten die niet willen betalen?

Het is altijd vervelend voor een bedrijf wanneer een betaling uitblijft. Alhoewel je er als bedrijf nog steeds recht op hebt, is het maar de vraag of en wanneer je het krijgt. Bovendien kost het een hoop tijd en gedoe om achter niet-betalende klanten aan te gaan. Gelukkig zijn er genoeg manieren om in zo een situatie op een juiste manier te handelen. In dit artikel geven we drie tips hoe je als bedrijf beter om kunt gaan met klanten die niet willen betalen.

Vraag om hulp

Ten eerste is het altijd goed om in zo een situatie om hulp te vragen. Zeker wanneer je het nog niet eerder hebt meegemaakt. Een voorbeeld van een organisatie die je kan helpen, is een incassobureau. Ze zijn erin gespecialiseerd om ervoor te zorgen dat partijen alsnog betalen. Dit kunnen ze op meerdere manieren doen. Zo kunnen ze simpele herinneringen of aanmaningen verzenden, maar ook een deurwaarder sturen. Op die manier voeren ze de druk op en betaalt de klant sneller.

Wettelijke rente

Wanneer de klant niet betaalt, ben je na verloop van tijd gerechtigd om de wettelijke rente in rekening te brengen. Hierdoor wordt het te betalen bedrag nog hoger. De kans is groot dat de klant hierdoor sneller betaalt. De wettelijke rente wordt na verloop van tijd namelijk steeds hoger waardoor de druk op de klant toeneemt.

Een deurwaarder

Zoals gezegd kun je een incassobureau inschakelen om een niet betalende klant sneller in actie te laten komen. Als de betaling uitblijft, schakelen zij uiteindelijk een deurwaarder in. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf direct een deurwaarder in te schakelen. Aangezien een deurwaarder bevoegd is om beslag te leggen op iemands bezittingen, is de kans groot dat de betaling dan sneller volgt. Heb je een deurwaarder nodig? Door met een partij als Juristu in zee te gaan, profiteer je altijd van de 10-dagen-aanpak en no-cure-no-pay regeling die ze aanbieden. Ze zijn een van de meest toonaangevende spelers op het gebied van incassozaken.

Een niet-betalende klant levert altijd een hoop gedoe op. Toch komt het in veel bedrijven helaas nog steeds voor. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een niet-betalende klant sneller tot betaling over te laten gaan. Zo kun je ervoor kiezen om hulp te vragen bij een incassobureau. Dat is een organisatie die is gespecialiseerd in het laten betalen van klanten. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de wettelijke rente om de druk op de klant op te voeren. Wil je echt stappen zetten? Met een deurwaarder kun je ervoor zorgen dat er beslag op bepaalde bezittingen van de klant wordt gelegd en de druk verder toeneemt.

Datum: 27 april 2023