In een wilde bui
Eigenlijk heb je helemaal geen zin om een herfstwandeling te maken. Het waait, voor je gevoel is het minstens min tien en zou het ook niet gaan regenen?
Pitstop
Maar met de belofte van je wandeldate om halverwege een pitstop te maken voor een lekkere lunch, ga je tóch overstag. Je verzet je gedachten, vergaapt je aan al die dwarrelende herfstbladeren, dennenappels en kastanjes en laat je overhalen tot een fanatiek wedstrijdje ‘wie vindt de meeste beukennootjes?’ O, en spotte je daar nou een hert? Gehéél toevallig ligt Carla’s Lunch&Diner op jullie route, de plek waar je wel vaker bent voor de lekkerste bordjes eten voor een goede prijs.
Keuze snel gemaakt
Voldaan ploffen jij en je wandeldate in één van de stoelen op het verwarmde terras. Normaal moet jij nog vijf minuten nadenken als de ober vraagt of je al een keuze hebt gemaakt, maar door de frisse herfstlucht die je net hebt opgedaan, weet je het zeker: je hebt zin om iets te proberen wat je nog nooit eerder hebt gegeten.
Smullen!
Na even hongerig afwachten, verschijnen twee dampende plankjes voor jullie neuzen. Wat daar allemaal op ligt? Een bordje tjókvol met stukjes gegrilde pompoen, kruidige knolselderij en bosui, te midden van een knapperige salade van komkommer en sla. Maar het pièce de résistance van deze frisse variatie? Het warme, malse gekonfijte eendenvlees waar je je tanden in zet. Deze hartige smaken samen zijn een verrassende maar geslaagde match met de zoete glaze van sinaasappel, die deze salade hélemaal afmaakt. Naast je bord vind je ook nog een dikke plak versgebakken brood. Kun je daar je bordje mee schoonmaken.
Ga bij de lunch voor een kop kaneelkoffie of een koffie van witte chocolade
Lekker warm
Ga bij de lunch voor een kop kaneelkoffie of een koffie van witte chocolade. Of kies voor een kruidige cinnamon chai latte van thee en hete melk: zo blijf jij lekker warm!
Zelf aan de slag
Heb jij zin om zelf aan de slag te gaan in de keuken? Maak een heerlijk herfstrecept: kip panzanella met croutons. Dit heb je nodig:
- 1,5 kg kip
- olijfolie
- gemengde kruiden, zoals salie, rozemarijn en tijm
- 1 ciabatta
- 1 bol knoflook, tenen geperst
- 2 kg gemengde rijpe tomaten
- bos basilicum, blaadjes afgehaald
- kleine rode ui, in dunne ringen
- rodewijnazijn
- 100g hele zwarte olijven, ontpit
- 2 el kleine kappertjes
- parmezaan, om te schraven
Bereiding
- Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Wrijf de kip in met zout, peper en olie. Vul aan met de kruiden en hou wat rozemarijn apart.
- Scheur het brood in stukken en verdeel het met de knoflook over de braadslede. Leg de kip erop. Braad 1,5 uur, tot het vlees gaar is en er helder vocht uit komt als je erin prikt. Haal de kip uit de oven, laat rusten en laat de croutons knapperig worden.
- Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken. Leg de helft apart en doe de rest met de helft van het basilicum in een grote kom. Hou het resterende basilicum apart.
- Doe nu de ui met een flinke scheut wijnazijn in de kom. Knijp het geheel fijn met je handen. Het moet een kleurrijk, smaakvol mengsel worden. Voeg zo nodig zout en peper toe.
- Meng 4 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels olie en een flinke snuf zwarte peper en meng dit in een kom. Haal het brood uit de braadslede en doe het meeste bij de dressing (houd wat stukjes apart), en schep goed om.
- Hak de olijven en doe de kappertjes en resterende tomaten in de kom met het tomatenmengsel. Snijd de kip, serveer met het tomatenmengsels, leg het brood erop en garneer met de rest van het basilicum, de rozemarijn en geschaafde parmezaan.
-
De feestdagen zijn een tijd van gezelligheid, familie en natuurlijk lekker eten. Maar eerlijk is eerlijk, voor veel mensen betekent het ook stress. Uren in de keuken staan, ingewikkelde recepten volgen en hopen dat alles op tijd klaar is.
-
Toe aan een nieuw telefoonabonnement? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Logisch, want er zijn ongelooflijk veel keuzes waar je plots voor komt te staan. In de eerste plaats natuurlijk voor welke provider je kiest en wat voor bundel je afsluit, maar ook of je voor een abonnement met of zonder toestel kiest.
-
Als je overweegt om je om te scholen naar een carrière in de zorg, ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden om subsidies te verkrijgen. Subsidies kunnen een waardevolle financiële steun bieden tijdens je omscholingstraject, zodat je je kunt concentreren op je opleiding zonder je zorgen te maken over de kosten.
-
Nu de laatste zomerse dagen zijn aangebroken, beginnen veel dames met het opruimen van de kledingkast. De meest zomerse items gaan naar zolder, om vervolgens de collectie voor het najaar en de winter naar beneden te halen. Ben je na het opruimen van je kast op zoek naar een hippe aanvulling voor dit najaar? Dit artikel zet de laatste trends op het gebied van dames broeken voor je op een rijtje.
-
Is het tijd voor een nieuwe inrichting van de tuin? Leuk! De tuin is altijd wel even een nét iets ander project dan binnen herinrichten.
-
Als je van plan bent om een huis te gaan kopen, dan heb je vast wel gemerkt dat hier nogal wat zaken bij komen kijken. Het vinden van het huis, het regelen van de hypotheek, de verhuizing, enzovoort. Een ander belangrijk ding bij het kopen van een huis, is het regelen van de verzekeringen.
-
Wanneer het einde van het leven nadert, kunnen gedachten over de eigen uitvaart naar de oppervlakte komen. Hoewel dit onderwerp voor velen gevoelig is, is het van groot belang om uw wensen duidelijk vast te leggen en te bespreken met uw naasten.
-
Een scheiding is voor niemand een gemakkelijke periode. Het kan emotioneel en mentaal uitdagend zijn om door deze situatie heen te gaan, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.
-
Je stelt het al weken uit, maar elke ochtend levert het weer frustratie op. Het is tijd om je kledingkast op te ruimen en klaar te maken voor het volgende seizoen!
-
Een tuin kan een verlengstuk van je woonruimte zijn en een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door een aangename plek is?