In een wilde bui
Eigenlijk heb je helemaal geen zin om een herfstwandeling te maken. Het waait, voor je gevoel is het minstens min tien en zou het ook niet gaan regenen?
Pitstop
Maar met de belofte van je wandeldate om halverwege een pitstop te maken voor een lekkere lunch, ga je tóch overstag. Je verzet je gedachten, vergaapt je aan al die dwarrelende herfstbladeren, dennenappels en kastanjes en laat je overhalen tot een fanatiek wedstrijdje ‘wie vindt de meeste beukennootjes?’ O, en spotte je daar nou een hert? Gehéél toevallig ligt Carla’s Lunch&Diner op jullie route, de plek waar je wel vaker bent voor de lekkerste bordjes eten voor een goede prijs.
Keuze snel gemaakt
Voldaan ploffen jij en je wandeldate in één van de stoelen op het verwarmde terras. Normaal moet jij nog vijf minuten nadenken als de ober vraagt of je al een keuze hebt gemaakt, maar door de frisse herfstlucht die je net hebt opgedaan, weet je het zeker: je hebt zin om iets te proberen wat je nog nooit eerder hebt gegeten.
Smullen!
Na even hongerig afwachten, verschijnen twee dampende plankjes voor jullie neuzen. Wat daar allemaal op ligt? Een bordje tjókvol met stukjes gegrilde pompoen, kruidige knolselderij en bosui, te midden van een knapperige salade van komkommer en sla. Maar het pièce de résistance van deze frisse variatie? Het warme, malse gekonfijte eendenvlees waar je je tanden in zet. Deze hartige smaken samen zijn een verrassende maar geslaagde match met de zoete glaze van sinaasappel, die deze salade hélemaal afmaakt. Naast je bord vind je ook nog een dikke plak versgebakken brood. Kun je daar je bordje mee schoonmaken.
Ga bij de lunch voor een kop kaneelkoffie of een koffie van witte chocolade
Lekker warm
Ga bij de lunch voor een kop kaneelkoffie of een koffie van witte chocolade. Of kies voor een kruidige cinnamon chai latte van thee en hete melk: zo blijf jij lekker warm!
Zelf aan de slag
Heb jij zin om zelf aan de slag te gaan in de keuken? Maak een heerlijk herfstrecept: kip panzanella met croutons. Dit heb je nodig:
- 1,5 kg kip
- olijfolie
- gemengde kruiden, zoals salie, rozemarijn en tijm
- 1 ciabatta
- 1 bol knoflook, tenen geperst
- 2 kg gemengde rijpe tomaten
- bos basilicum, blaadjes afgehaald
- kleine rode ui, in dunne ringen
- rodewijnazijn
- 100g hele zwarte olijven, ontpit
- 2 el kleine kappertjes
- parmezaan, om te schraven
Bereiding
- Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Wrijf de kip in met zout, peper en olie. Vul aan met de kruiden en hou wat rozemarijn apart.
- Scheur het brood in stukken en verdeel het met de knoflook over de braadslede. Leg de kip erop. Braad 1,5 uur, tot het vlees gaar is en er helder vocht uit komt als je erin prikt. Haal de kip uit de oven, laat rusten en laat de croutons knapperig worden.
- Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken. Leg de helft apart en doe de rest met de helft van het basilicum in een grote kom. Hou het resterende basilicum apart.
- Doe nu de ui met een flinke scheut wijnazijn in de kom. Knijp het geheel fijn met je handen. Het moet een kleurrijk, smaakvol mengsel worden. Voeg zo nodig zout en peper toe.
- Meng 4 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels olie en een flinke snuf zwarte peper en meng dit in een kom. Haal het brood uit de braadslede en doe het meeste bij de dressing (houd wat stukjes apart), en schep goed om.
- Hak de olijven en doe de kappertjes en resterende tomaten in de kom met het tomatenmengsel. Snijd de kip, serveer met het tomatenmengsels, leg het brood erop en garneer met de rest van het basilicum, de rozemarijn en geschaafde parmezaan.
-
Je huis is de plek waar je tot rust komt, waar je lacht, eet en leeft. Het is jouw veilige haven. Maar een huis is pas echt een fijne plek als het schoon en hygiënisch is.
-
De eettafel is vaak het middelpunt van het huis. Hier komen familie en vrienden samen om te eten, te praten of gewoon gezellig bij elkaar te zitten.
-
Als Helpende Plus ben je een zorgverlener die zich richt op het ondersteunen van cliënten bij hun dagelijkse activiteiten. Je biedt hulp aan mensen die tijdelijk of langdurig zorg nodig hebben, zoals ouderen, mensen met een beperking of mensen die herstellen van een ziekte. Deze functie biedt veel mogelijkheden om je in te zetten voor anderen en je zorgvaardigheden verder te ontwikkelen.
-
Ringen zijn allang niet meer uitsluitend een damesaccessoire. Steeds meer mannen ontdekken dat een ring een krachtig statement kan zijn, of het nu gaat om een subtiele band of een opvallend sieraad. Een goed gekozen ring vertelt iets over je persoonlijkheid en maakt je outfit helemaal af.
-
Een scooter kopen voelt voor veel mensen als een stukje vrijheid. Het betekent sneller op je bestemming zijn. Je hoeft nooit meer te zoeken naar een parkeerplek en bent flexibel in je dagindeling. Maar wie zijn eerste scooter aanschaft, moet goed voorbereid zijn.
-
Dit is de dresscode van casino’s in Nederland. Je wilt een avondje gaan stappen. Waar kan dat beter dan bij een casino? Er is meestal goed eten, je kan er een drankje doen en leuke spellen spelen. Helaas kan je bij veel casino’s niet met je gewone outfit naar binnen. Er is namelijk een dresscode bij de meeste casino’s in Nederland.
-
Minimal chic is dé stijltrend waar steeds meer mannen zich in herkennen. Voor deze stijltrend draait het allemaal om eenvoud en een luxe uitstraling, waarbij minder juist meer is. Geen schreeuwerige patronen of overdreven details, maar juist een strakke uitstraling die rust en klasse uitstraalt.
-
Een bank vormt vaak het centrale punt in de woonkamer. De stijl, kleur en stof zijn belangrijk, maar de afmetingen bepalen of de bank echt goed in de ruimte past. Een bank die te groot is kan een kamer vol laten lijken, terwijl een te kleine bank juist niet genoeg zitruimte biedt of visueel uit verhouding is.
-
Een rustgevende woonkamer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het draait allemaal om sfeer, comfort en persoonlijke details.
-
De tijd dat we tussen de middag allemaal zuur ons broodje kaas uit de broodtrommel peuterden, lijkt inmiddels een ander tijdperk. Lunchen is steeds minder een verplichte werkonderbreking en steeds meer een moment om echt even te ontsnappen. Wie nu rondkijkt in lunchrooms, ziet dat de Nederlandse lunchtafel is veranderd in een werelds buffet: falafel, pho, pokébowls, zuurdesembrood met burrata – het staat allemaal naast elkaar op de kaart.



