medicijnen

Is het verstandig om te besparen op medicijnen?

Wil je op medicijnen besparen? Dan kun je jezelf afvragen of dit verstandig is. Naast dat er veel gevaarlijke erectiepillen via het internet worden verkocht zijn er namelijk nog veel meer medicijnen die je op het internet kunt vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te bestellen: van pijnstillers tot bloedverdunners, alles is illegaal te bestellen via het internet. In dit artikel nemen we erectiepillen als voorbeeld, omdat 7 op de 10 erectiepillen illegaal verkregen wordt.

Erectiepillen die illegaal verkregen worden

Overweeg je om erectiepillen op een illegale manier te verkrijgen? Om geld te besparen of uit schaamte? Je kunt het beter niet doen. Erectiepillen doen iets met het lichaam en dienen onder medisch toezicht geslikt te worden. Het is namelijk niet zeker wat bepaalde medicijnen met jouw lijf doen. Zo spelen er risico´s als het om het hart en de bloedvaten gaat. Als je erectiepillen slikt is het risico op hart- en vaatziekten groter en vormt ook een beroerte of hartinfarct een risico. Door erectiepillen onder medisch toezicht te slikken, worden de effecten nauwkeurig in de gaten gehouden. Slik je niet onder medisch toezicht? Dan loop je extra risico´s.

Onderzoek van het RIVM naar erectiepillen

Het RIVM heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar onder andere Viagra, een populair erectiemiddel dat vrijwel iedereen kent. Het onderzoek toonde op basis van een rioolwater-analyse aan dat er zeker 150.000 mannen moeten zijn die het middel gebruiken, echter zijn er slechts 45.000 mannen bekend die een recept voor dit middel hebben gekregen (dit onderzoek is in 2016 gedaan).

Erectiepillen waarin de verkeerde bestanddelen zitten

Bestel je op een illegale manier erectiepillen? Dan kun je er nooit zeker van zijn of de juiste chemicaliën gebruikt zijn. Je kunt dit niet controleren. Door illegale erectiepillen te slikken neem je het risico dat er iets in de medicijnen zit dat je niet verwacht. Ook kan het zo zijn dat er een te grote hoeveelheid aan actieve bestanddelen in jouw erectiepillen zit, waardoor het gewenste effect niet bereikt wordt. Mocht je een erectiepil vinden die op jouw behoeftes aansluit, dan weet je niet of de kwaliteit bij een volgende bestelling hetzelfde is. Op de illegale markt gis je wat dat betreft in het duister en weet je niet waar je aan toe bent.

Het wordt steeds normaler om illegale erectiepillen te gebruiken

Ondanks de gevaren, lijkt het steeds populairder te worden om illegale erectiepillen te gebruiken. Zo gebruikt tegenwoordig ook een groot deel van de jongeren erectiepillen, voornamelijk wanneer er drugs geslikt zijn of als er alcohol wordt gebruikt en het hen niet meer lukt om een erectie te krijgen. Als combinatie kan dit enorm gevaarlijk zijn en kunnen er complicaties optreden. Vrijwel alle jongeren verkrijgen deze erectiepillen op een illegale manier.

Ook wordt gezien dat mannen afhankelijk worden van erectiepillen, waardoor erectieproblemen kunnen ontstaan, daarnaast kunnen problemen die er al zijn nog groter worden. Er ontstaat door het gebruik van erectiepillen namelijk een bepaalde mate van afhankelijkheid, waardoor sommige mannen denken dat ze het zonder erectiepil niet meer vol kunnen houden.

Erectiemiddelen en andere medicijnen

Het voorbeeld van erectiemiddelen is misschien overdreven, echter wordt dit probleem ook bij andere medicijnen waargenomen. Vooral wanneer er sprake van schaamte is, schijnt men het reguliere systeem te vermijden. Iets waar je ontzettend mee moet oppassen.

Datum: 24 september 2018