Kamperen

Kamperen voor beginners

Ben je van plan om dit jaar voor het eerst te gaan kamperen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel nemen we jou als beginner mee in de wereld van kamperen: van het bepalen van de juiste locatie, tot de juiste tent, kookgerei en eten. Volg deze tips en weet dat je goed voorbereid vertrekt.

1. De locatie

Je hebt al lange tijd zin om te kamperen, maar nog geen idee waar je precies jouw tent op wil zetten. Dan is dit de eerste stap: het uitzoeken van een locatie. Als je binnen Nederland wil gaan kamperen, dan zijn deze plekken helemaal in: de Veluwe, Zeeland of een van de Waddeneilanden.

Toch liever buiten Nederland kijken? Kies dan eerst het land waar je heen wilt. Van België, tot Zwitserland en Frankrijk: hier vind je gegarandeerd mooie kampeerplekken. Heb je een locatie uitgezocht? Ga dan na met wie je gaat kamperen. Als je met wat vrienden dit avontuur wil aangaan, dan is de natuurcamping een goede keuze. Wanneer je met je gezin gaat, kies dan voor een gezinscamping.

2. De tent

Een ding wat natuurlijk niet te missen is als je gaat kamperen: een tent. Maar wat voor soort tent moet ik kiezen? Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten, dat het misschien lastig is om de juiste tent te kiezen voor jouw kampeeravontuur. De populairste soorten tenten zijn: de koepeltent, de pop-up tent, de belltent en de daktent. Elke tent verschilt.

De koepeltent is een kleine tent die vaak wordt gebruikt als bijzettent. De meeste koepeltenten zijn binnen een kwartier opgezet en hebben plaats voor 2 tot 5 personen. De pop-up tent lijkt op de koepeltent, maar is nog sneller opgezet. Deze tent plopt namelijk zelf uit elkaar. Houd er wel rekening mee dat deze tent alleen gebruikt kan worden om te slapen, de tent is te klein om er ook in te ‘leven’.

Op zoek naar een tent die je snel in elkaar zet, duurzaam en stevig is? Dan is de belltent wel iets voor jou. Deze tent beschikt over veel ruimte en is geschikt voor verschillende weersomstandigheden. En last but not least: de daktent! Deze tent is sinds enkele jaren erg populair. De naam zegt het al: deze tent kun je op je dak plaatsen. Wil je zelf bepalen waar en wanneer je gaat kamperen? Het enige wat je dan hoeft te doen is een personenbus huren, zorgen voor dakdragers en klaar is Kees!

3. Een kookset en koken

Als je gaat kamperen, is het niet altijd mogelijk om eten te bestellen of een restaurant te vinden. Daarnaast hoort zelf koken ook een beetje bij kamperen, toch? Neem daarom altijd je eigen kookspullen mee. Hierbij hoort onder andere een kookstel of eigen gaspitje, borden, bestek en natuurlijk andere benodigde kookaccessoires. Let op: dit kookgerei moet ook worden afgewassen, dus vergeet niet je afwasspullen mee te nemen. Naast je eigen kookspullen, is het ook handig om wat eigen eten mee te nemen. Dan ben je altijd voorzien van eten zonder dat je eerst langs een supermarkt hoeft te rijden, of nog erger: deze gesloten is. Van pindakaas, tot brood, pasta, snacks en biertjes: met deze lekkernijen kom jij het kamperen wel door.

4. Vervoer

Ben je van plan om met een grote groep te kamperen? Dan is een 9 persoonsbus huren zo’n slecht idee nog niet. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om met meerdere auto’s of met het openbaar vervoer te gaan. Zolang je maar een voorspoedige en gezellige reis hebt. Nu je bovenstaande stappen hebt gevolgd ben je er helemaal klaar voor: heel veel plezier op je eerste kampeervakantie!

Datum: 20 juni 2022