Badkamer

Relaxen in een thuisspa: zó kom je echt tot rust tijdens een avondje in de badkamer

Het is heerlijk om te ontspannen thuis. Als we aan ultiem relaxen denken, gaan onze gedachten al gauw uit naar een spa. Maar ook thuis kun je deze situatie nabootsen. Ga voor een thuisspa! Zó ziet zo’n ontspannen avond er idealiter uit.

Lekker badderen

Met name als je een bad in de badkamer hebt, kun je een thuisspa creëren. Ga namelijk lekker in dat bad liggen. Niet een uurtje, maar het liefst langer. In een spa sta je immers ook niet na een uur weer buiten. Neem echt de tijd om volledig te ontspannen in bad. Goed badschuim helpt daarbij, bijvoorbeeld van Rituals. De overheerlijke geuren maken dat je helemaal tot jezelf kunt komen. Heb je alleen een douche in de badkamer? Je kunt uiteraard ook een lange douche nemen, met een goede shower foam.

Huidverzorging na het bad

Als je het bad weer uitkomt, is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Het water droogt de huid namelijk uit. Hoewel dat een reden kan zijn om het bad over te slaan, is dat echt niet nodig, als je je huid na afloop maar goed insmeert. Gebruik een voedende lotion of serum van The Ordinary. Als je ’s avonds in bad gaat, kun je direct denken aan het aanbrengen van je nachtcrème.

Zachte stoffen

Het is comfortabel om voor zachte stoffen te kiezen als je uit het bad komt. Een zachte handdoek bijvoorbeeld: dat is toch veel comfortabeler dan een harde, stugge handdoek? Denk verder aan een zachte badjas of nachtjapon, die je aantrekt. Als het een koude dag is, kun je het kledingstuk eerst over de verwarming hangen – zodat het ook nog eens heerlijk warm is.

Geurbeleving in de badkamer

Wat er zo comfortabel is aan een spa? Het ruikt er overal lekker. Dit kun je in je badkamer tevens verzorgen. Allereerst dus al met de juiste foam of zeep, waar we het hierboven over hadden. Maar er is meer om aan te denken. Zet geurstokjes in de badkamer neer, op de badrand of bij de wastafel bijvoorbeeld. Deze kun je trouwens gewoon laten staan na je spa-avond, want het ruikt altijd goed!

Sfeervolle verlichting

Nog een laatste tip: zorg voor sfeervolle verlichting in de badkamer. Ook dit kun je nabootsen van een spa, waar eigenlijk nooit een felle lamp aanstaat. Laat de lamp in de badkamer dus ook uit, tenzij je ‘m kunt dimmen. Steek liever verschillende kaarsjes aan, of zorg voor een sfeerlicht aan de wand. Het maakt dat je alleen maar beter kunt relaxen.

Datum: 13 april 2022