leeshoek

Zo creëer je de perfecte leeshoek in je woonkamer

Denk eens aan de perfecte zondagmiddag. Je hebt net een lekkere boswandeling gemaakt met je partner of gezin in het koude weer. Inmiddels ben je weer thuis, je steekt de openhaard aan terwijl het alweer schemerig begint te worden en je maakt een heerlijke kop thee (of warme chocolademelk!) voor jezelf.

Een comfortabele stoel of bank

Om te beginnen heb je een fijne fauteuil nodig of een lekkere bank waar je urenlang met plezier kunt zitten. Het liefst bevat deze plek nog ruimte om je benen te strekken, bijvoorbeeld door een extra voetenbankje. Idealiter kun je deze stoel wat afwenden van de andere zithoek, zodat je echt even wat tijd voor jezelf hebt en je je kunt afschermen van de rest van het gezin.

Verlichting en een bijzettafel

Zeker tijdens deze donkere dagen is het fijn als je goede verlichting hebt om je boek comfortabel te lezen. Een extra leeslamp is dan geen overbodige luxe. Je kunt een LED lamp bestellen die je in verschillende tinten kunt aanpassen, zodat je niet de hele avond met een felle lamp in iedereens ogen zit te schijnen. Wel zo sociaal! Daarnaast is een bijzettafel erg fijn in dit hoekje, want hier kun je je warme drankje en wellicht wat snacks opleggen. Zo hoef je niet meer uit je stoel te komen en kun je heerlijk genieten van dit momentje voor jezelf.

Een warm dekentje en een goed boek

Tot slot maakt een warm dekentje het plaatje helemaal compleet. Hier kun je jezelf heerlijk inwikkelen na je koude wandeling. Als je nog een stapje verder wilt gaan kun je eventueel nog een vloerkleed aanschaffen voor bij dit hoekje of gewoon lekker warme sokken of pantoffels aantrekken. Regel een goed boek – of een E-book voor op je e-reader – en gebruik deze zondagmiddag heerlijk om even tot rust te komen en op te laden voor de nieuwe week.

Datum: 15 december 2021