energie

Nieuwe kansen, nieuwe energie!

Linda was altijd blij geweest met haar baan als copywriter bij een marketingbureau. De teksten die ze schreef zorgden voor grote tevredenheid van haar werkgever, haarzelf én de klanten die ze bediende. Ze vond het heerlijk om te doen en kreeg er energie van. Maar ineens leek het of de fut eruit was. Het werk kostte haar alleen nog maar energie.

Vertraging

Nu had ze, zoals wij allemaal, ook wel een rare tijd achter de rug. Sinds corona zijn intrede had gedaan, had ze maandenlang vanuit huis gewerkt en haar collega’s en klanten bijna alleen maar via Zoom en Teams gesproken. Toen het normale leven weer een beetje op gang kwam, had ze gehoopt dat ook het plezier in haar werk weer terug zou komen, maar dat was niet het geval. En toen er eind vorig jaar opnieuw een lockdown kwam, leek het alsof haar leven in een vertraging terechtkwam. Een vertraging die ze gebruikte om eens goed bij zichzelf te rade te gaan of deze baan nog wel bij haar paste.

Nieuwe uitdaging

De conclusie was duidelijk: ze had een nieuwe uitdaging nodig. Iets waar ze weer energie van kreeg. Iets waarin ze haar creativiteit kwijt kon. Maar hoe moest ze daar invulling aan geven? Ze had geen idee wat ze hiervoor in de plaats wilde gaan doen. En trouwens, een vast inkomen gooi je niet zomaar weg. Al had ze wel een beetje financiële ruimte, toch had ze die zekerheid wel nodig om te kunnen wonen en leven.

Zelfleiderschapstest

Om hier meer inzicht in te krijgen, wendde Linda zich tot mij. Wat voor ander werk zou voor haar geschikt zijn? Er moest toch nog meer zijn? Wat kon ze doen om het beste uit zichzelf te halen? We zijn begonnen met een zelfleiderschapstest om te kijken hoe ze in het leven stond. Dat gaf mij al een globaal beeld over hoe Linda in elkaar stak, hoe ze haar keuzes maakte en waar ze energie van kreeg. Hoe kon ze zichzelf verder ontwikkelen en de goede ‘energie flow’ weer in haar leven terugkrijgen? Daar zijn we verder mee aan de slag gegaan.

Schrijven

Linda’s hart lag nog steeds wel bij het schrijven. Waar ze tegenwoordig alleen nog maar teksten voor klanten schreef, had ze vroeger niet alleen dagboeken vol geschreven, maar ook vaak korte verhalen en gedichten aan het papier toevertrouwd. Ze vertelde dat ze zich daar destijds helemaal in kon verliezen en het heerlijk had gevonden om verhaallijnen te bedenken. Toen ik haar vroeg waarom ze dat niet weer oppakte en er serieus mee aan de slag ging, keek ze me bevreemd aan. Zij een boek schrijven? Wie zou daar nu interesse in hebben?

Nieuwe kansen

Toch liet het idee haar niet los. Integendeel: eigenlijk werd ze steeds enthousiaster. Ze schreef zich in voor een online verdiepingscursus boek schrijven en kreeg erg goede en waardevolle feedback van haar docent. Ik zag Linda steeds meer vertrouwen krijgen in haar creatieve vaardigheden. En er gingen steeds meer deurtjes open toen ze haar energie liet stromen in de vorm van een prachtige kans die op haar pad kwam toen ze een schrijfwedstrijd won waarvoor zij zich ingeschreven had: Linda wekte de interesse van een uitgever.

Debuutroman

Mijn coachingsessies met Linda zijn inmiddels afgelopen, maar we hebben nog regelmatig contact. Ze werkt nog steeds bij het marketingbureau, maar in goed overleg met haar werkgever is ze wel een dag in de week minder gaan werken. Die dag besteedt ze nu aan het verder ontplooien van haar creatieve kant en het schrijven van een boek. Gisteren appte ze me dat de uitgever heel enthousiast is over de eerste paar hoofdstukken die ze hem onlangs opstuurde. Het voelt iedere keer weer geweldig om een stukje met iemand te mogen meelopen en diegene te helpen een nieuwe weg in te slaan.

Datum: 27 oktober 2021