online-logopedie

Ontdek de voordelen van online logopedie!

Met de vele veranderingen om ons heen, is het fijn om wat stabiliteit te hebben. Wanneer je al last hebt van spraakproblemen, kan dit onder invloed van stress en onzekerheid erger worden. Het is daarom van belang om regelmatig te blijven oefenen met een logopedist. Wij willen iedereen natuurlijk op de beste manier blijven ondersteunen. Daarom bieden we bij Jumelet Logopedie naast de reguliere face-to-facebehandelingen, nu ook online consulten aan. Dit bevalt zo goed, dat we hebben besloten om hiermee door te gaan. Online logopedie gaat namelijk gepaard met veel voordelen.

Online logopedie

Hoewel we inmiddels weer face-to-face aan de slag mogen, is online logopedie een mooie aanvulling op onze reguliere manier van werken. Wanneer je je bijvoorbeeld niet zo lekker voelt, hoef je de afspraak niet te verzetten. Dit kan ook een uitkomst zijn bij (ex-)coronapatiënten. Er is namelijk aangetoond dat het virus op de korte en lange termijn voor stemproblemen kan zorgen. Zo kunnen de stembanden verzwakt of beschadigd raken. Patiënten kunnen wekenlang last hebben van keel-, stem- of slikklachten. Het is van belang deze aanhoudende klachten tijdig te behandelen.

Flexibele werkwijze

Maar ook als je behoefte hebt aan meer flexibiliteit, is online logopedie geschikt. Met online logopedie heb je het voordeel dat je je huis niet uit hoeft. Dit scheelt in reiskosten én reistijd. Bovendien kun je hieraan deelnemen op een tijdstip dat jou handig uitkomt. Alle oefeningen en huiswerk ontvang je in je mailbox, zodat je ze op je eigen gemak kunt doen. Het enige wat je hierbij nodig hebt is een goede internetverbinding en een telefoon, tablet of laptop. Zoek een rustig plekje op, waarbij je niet afgeleid wordt door huisdieren, achtergrondgeluiden of andere storende factoren. Om de opdrachten te kunnen uitvoeren, is het handig als je in het bezit bent van een printer, maar dit kan ook prima digitaal.

Deelnemen op een tijdstip dat jou handig uitkomt

Ervaring van kinderen

Veel kinderen ervaren de online consulten als prettig. Ze zijn in hun eigen, vertrouwde omgeving en voelen zich meer op hun gemak. Dit komt de resultaten ten goede. Daarnaast is uitgewezen dat kinderen zich vaak beter kunnen concentreren wanneer ze de oefeningen via een beeldscherm uitvoeren. Ouders en verzorgers mogen tijdens de online consulten aanwezig zijn, om het kind te ondersteunen indien nodig. Eén van onze tevreden klanten is Milan (8): ‘Ik vind het heel leuk en gezellig dat ik samen met papa en mama thuis kan oefenen. Soms ben ik een beetje zenuwachtig als we naar de logopedist gaan, maar nu niet! Omdat ik op school ook al gewend ben om met de tablet te werken, is het voor mij heel makkelijk.’

Over Jumelet Logopedie

Wil je de voordelen van online logopedie zelf ervaren? Je kunt hiervoor terecht bij Jumelet Logopedie. Wij begeleiden kinderen en volwassen met stemproblemen. Of er nu sprake is van slik- of ademhalingsproblemen, stemklachten of een taalstoornis: we gaan samen met jou op zoek naar de beste therapiebehandeling. Elke logopedisch probleem is namelijk uniek, net als onze benadering. Met de verschillende expertise en ervaring van onze specialisten kunnen we je altijd verder helpen. Neem dus gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Datum: 18 augustus 2020