Tuin

Ontspannen in jouw eigen wellness tuin

Wil je in het weekend je hoofd leegmaken en de drukte achter je laten? Dan is een dagje wellness natuurlijk perfect. Maar hoe lekker zou het zijn als deze wellness gewoon in je eigen achtertuin te vinden is? Dan kun je op ieder gewenst moment relaxen! De ideale wellness tuin bevat minimaal één van de onderstaande elementen. Wat is een echte musthave voor jouw privé spa?

Lounge met ligbed

Soms is languit op een ligbedje liggen al genoeg om tot rust te komen. Heerlijk in het zonnetje of juist onder de overkapping met een goed boek erbij. Hoe je de rest van jouw wellness tuin ook inricht, een loungegedeelte met een ligbed mag zeker niet ontbreken.

Verwarmd zwembad

Als de achtertuin ruim genoeg is, kun je een zwembad laten aanleggen. Voor een luxe uitstraling is het mooi om het zwembad in te laten bouwen. Ga bijvoorbeeld voor een houten zwembad. Voor dit zwembad heb je geen betonplaat nodig. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zal het hout niet gaan rotten. Een houten zwembad is door de behandeling bestand tegen vocht en water. Wil je de wellness tuin liever een robuuste look geven? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een half inbouw of opbouw zwembad.

Verwarmde buitendouche

Na het zwemmen is het fijn om het chloor van je lichaam en zwemkleding af te spoelen. Een verwarmde buitendouche is hier perfect voor. Na een paar baantjes of even dobberen in het zwembadwater, stap je direct onder een heerlijke warme douche. Tijdens de hete zomerdagen zou je de temperatuur ook eens wat lager kunnen zetten voor wat verfrissing.

Buitensauna of infraroodsauna

Met een houten buitensauna voelt jouw achtertuin meen aan als een luxe privé spa. Je kunt kiezen voor een karakteristieke barrel sauna die tegelijkertijd veel charme toevoegt aan de tuin. Ga je liever voor een moderne look? Laat dan een buitensauna met een strak design op maat maken. Je kunt eventueel ook een infraroodsauna aanschaffen. Het wordt alleen niet aangeraden om deze buiten neer te zetten. Plaats een infraroodcabine in een bijgebouw dat grenst aan de tuin of in een ruim, goed geïsoleerd tuinhuisje.

Buitenspa of hottub

Uiteraard is ook een buitenspa of een hottub een mooie toevoeging. Geniet van het warme water en eventueel van de krachtige massagejets. Een spa of hottub is verkrijgbaar in veel formaten en dus geschikt voor vrijwel iedere tuin. Van een compact model voor 2 personen tot een grote buitenspa voor maar liefst 8 personen.

Datum: 13 april 2022