
Op ontdekkingstocht met chocola
Denk je aan chocola, dan denk je aan zoet. Aan die zachte en romig substantie, langzaam smeltend in je mond of verwerkt in de heerlijkste koekjes, toetjes, taarten en sauzen. Levensgenieters als Nigella Lawson, met haar zoete recepten om je vingers bij af te likken, hebben het koken en bakken met chocola naar een hoger niveau getild. Maar wist je dat chocola het ook bijzonder goed doet in hartige gerechten?
Een ontdekking
Als het nog nooit in je opgekomen is om chocola aan je stoofschotel toe te voegen of in plaats van Parmezaanse kaas over je pasta te strooien, is dit voor jou een uitdagend en heerlijk nieuw gebied om te ontdekken.
Chocolade in het hoofdgerecht
Als keukenprinses of (-prins) kun je al veel inspiratie opdoen in de kookboeken van chocoladekoningin Maricel Presilla, culinair historica en chef van Cubaans/Amerikaanse komaf. Haar reputatie in Amerika is zo groot, dat zij als enige ooit een cacao-chocolademenu van maar liefst zeventien (!) gangen voor gasten van president Obama in het Witte Huis mocht bereiden.
Kies voor kwaliteit
Lekker eten begint bij goede ingrediënten. Gebruik daarom kwaliteitschocolade, want daarin vind je de echte smaak van chocola. Voeg kleine porties toe zodat de smaak niet gaat overheersen. Varieer in de wijze waarop je de chocola gebruikt: verwerk het in een kruidenmix om te marineren, voeg het als finishing touch aan een hartige saus toe of garneer er een gerecht mee. Ga op ontdekkingsreis met chocola en laat je verrassen door het subtiele aroma van chocola dat andere smaken beter tot hun recht doet komen.
Gebruik kwaliteitschocolade, want daarin vind je de echte smaak van chocola
Recept: Molten lava cake
Ga jij toch liever voor zoet? Maak dan eens lavacakejes. Heerlijk als toetje of gewoon voor tussendoor en ook nog eens makkelijk en snel klaar te maken. Je eet ze natuurlijk warm, want dan komt die zalige, gesmolten chocola naar buiten stromen zodra je je vorkje erin zet. Mmm …
Dit heb je nodig voor 10 lave cakejes:
- 250 gram pure Martinez chocolade
- 250 gram roomboter (ongezouten)
- 50 gram bloem
- 125 gram suiker
- 5 eieren
- 5 eidooiers
Bereidingswijze
Als eerst verwarm je de oven voor op 170 graden. Vet vervolgens 10 timbaaltjes goed in en klop de eieren, eidooiers en suiker luchtig. Daarna laat je de chocolade au bain-marie smelten en roer je de boter erdoor tot deze eveneens gesmolten is. Roer de vloeibare chocolade door de ei-suikermassa en voeg daarna de bloem toe. Als laatste verdeel je het beslag over de vormpjes en bak je ze 13 minuten. Als finishing touch: garneer de cakejes met poedersuiker en rood fruit. Smullen maar!
-
Shapewear, ook wel corrigerend ondergoed genoemd, is een ideale manier om er altijd goed uit te zien, wat voor dag je ook hebt. Corrigerend ondergoed is een fijne manier om een strak silhouet te creëren onder je kleding, maar dan is het wel belangrijk dat je kiest voor de juiste soort en maat shapewear.
-
Een nieuw huis bouwen begint vaak met een idee. Misschien een schets op een servet of gewoon een droom in je hoofd. Maar wat je ook kiest, de prijs van zo’n project hangt af van veel factoren.
-
Thuis sporten is populairder dan ooit. Het bespaart reistijd, geeft flexibiliteit en je kunt trainen in je eigen comfortzone.
-
Heb je altijd al gedroomd van een eigen beautymerk? Dan is 2025 jouw moment. Met een groeiende vraag naar unieke, gepersonaliseerde producten en duurzame verpakkingen, biedt dit jaar meer kansen dan ooit om jouw ideeën tot leven te brengen.
-
Golf is niet meer het domein van mannen in V-halstruien en dure lidmaatschappen. De sport heeft in Nederland een fris imago gekregen: toegankelijker, speelser en verrassend laagdrempelig.
-
De tijd dat we tussen de middag allemaal zuur ons broodje kaas uit de broodtrommel peuterden, lijkt inmiddels een ander tijdperk. Lunchen is steeds minder een verplichte werkonderbreking en steeds meer een moment om echt even te ontsnappen. Wie nu rondkijkt in lunchrooms, ziet dat de Nederlandse lunchtafel is veranderd in een werelds buffet: falafel, pho, pokébowls, zuurdesembrood met burrata – het staat allemaal naast elkaar op de kaart.
-
Een degelijke wasdroger is tegenwoordig geen overbodige luxe meer, maar een vaste waarde in veel huishoudens. Zeker met drukke schema’s, kinderen in huis of weinig buitenruimte is snel en efficiënt drogen een uitkomst. De markt voor wasdrogers is breed, met veel merken en modellen die allemaal beweren de beste te zijn.
-
Een levensverzekering geeft rust. Jij weet dat nabestaanden geld ontvangen als jij er onverwacht niet meer bent. De premie hangt af van leeftijd, gezondheid, dekking en looptijd.
-
Stel je voor: je hebt een uitnodiging ontvangen voor een exclusief gala. Je jurk hangt al klaar, maar nu komt het belangrijkste deel – de hakken.
-
Wandelen is een prachtige manier om de natuur te verkennen en tegelijkertijd aan je conditie te werken. Of je nu een ervaren wandelaar bent of net begint, het is belangrijk om de juiste verzorgingsproducten mee te nemen tijdens je wandelvakantie.