Op ontdekkingstocht met chocola
Denk je aan chocola, dan denk je aan zoet. Aan die zachte en romig substantie, langzaam smeltend in je mond of verwerkt in de heerlijkste koekjes, toetjes, taarten en sauzen. Levensgenieters als Nigella Lawson, met haar zoete recepten om je vingers bij af te likken, hebben het koken en bakken met chocola naar een hoger niveau getild. Maar wist je dat chocola het ook bijzonder goed doet in hartige gerechten?
Een ontdekking
Als het nog nooit in je opgekomen is om chocola aan je stoofschotel toe te voegen of in plaats van Parmezaanse kaas over je pasta te strooien, is dit voor jou een uitdagend en heerlijk nieuw gebied om te ontdekken.
Chocolade in het hoofdgerecht
Als keukenprinses of (-prins) kun je al veel inspiratie opdoen in de kookboeken van chocoladekoningin Maricel Presilla, culinair historica en chef van Cubaans/Amerikaanse komaf. Haar reputatie in Amerika is zo groot, dat zij als enige ooit een cacao-chocolademenu van maar liefst zeventien (!) gangen voor gasten van president Obama in het Witte Huis mocht bereiden.
Kies voor kwaliteit
Lekker eten begint bij goede ingrediënten. Gebruik daarom kwaliteitschocolade, want daarin vind je de echte smaak van chocola. Voeg kleine porties toe zodat de smaak niet gaat overheersen. Varieer in de wijze waarop je de chocola gebruikt: verwerk het in een kruidenmix om te marineren, voeg het als finishing touch aan een hartige saus toe of garneer er een gerecht mee. Ga op ontdekkingsreis met chocola en laat je verrassen door het subtiele aroma van chocola dat andere smaken beter tot hun recht doet komen.
Gebruik kwaliteitschocolade, want daarin vind je de echte smaak van chocola
Recept: Molten lava cake
Ga jij toch liever voor zoet? Maak dan eens lavacakejes. Heerlijk als toetje of gewoon voor tussendoor en ook nog eens makkelijk en snel klaar te maken. Je eet ze natuurlijk warm, want dan komt die zalige, gesmolten chocola naar buiten stromen zodra je je vorkje erin zet. Mmm …
Dit heb je nodig voor 10 lave cakejes:
- 250 gram pure Martinez chocolade
- 250 gram roomboter (ongezouten)
- 50 gram bloem
- 125 gram suiker
- 5 eieren
- 5 eidooiers
Bereidingswijze
Als eerst verwarm je de oven voor op 170 graden. Vet vervolgens 10 timbaaltjes goed in en klop de eieren, eidooiers en suiker luchtig. Daarna laat je de chocolade au bain-marie smelten en roer je de boter erdoor tot deze eveneens gesmolten is. Roer de vloeibare chocolade door de ei-suikermassa en voeg daarna de bloem toe. Als laatste verdeel je het beslag over de vormpjes en bak je ze 13 minuten. Als finishing touch: garneer de cakejes met poedersuiker en rood fruit. Smullen maar!
-
Het creëren van een aangename akoestische sfeer in huis is essentieel voor comfort en welzijn. Of je nu in een appartement woont met dunne muren of in een huis met harde vloeren; storende geluiden en echo’s kunnen je rust flink verstoren.
-
Het leven zit vol onverwachte situaties waarin juridische hulp ineens van pas komt. Of je nu een conflict hebt met je werkgever, een geschil met een buurman of een probleem met een aankoop; het is altijd fijn om te weten dat je niet alleen staat. Veel mensen denken dat juridische bijstand iets is voor grote, complexe zaken, maar in het dagelijks leven kan het juist in kleine kwesties een wereld van verschil maken.
-
Zodra je de 50 bent gepasseerd, kan het kopen van een huis soms voelen als een enorme uitdaging. De woningmarkt is competitief, je financiële situatie kan complexer zijn door andere verplichtingen en de energie om alles te regelen, lijkt soms te ontbreken.
-
Soms moet je er even tussenuit: een dag lang geen afspraken, je telefoon in je zak houden en er lekker op uit gaan, in je eentje of samen met iemand anders. Doe bijvoorbeeld een dagje alsof je een toerist in eigen land bent.
-
Bij de aankoop van een nieuwe zonnebril zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kies je voor een regulier model, of ga je voor een zonnebril op sterkte? Bestel je een alledaagse zonnebril, of zoek je naar een zonnebril die geschikt is voor het gebruik bij sportieve activiteiten? Enzovoorts.
-
Zodra je de 50 bent gepasseerd, kan het kopen van een huis soms voelen als een enorme uitdaging. De woningmarkt is competitief, je financiële situatie kan complexer zijn door andere verplichtingen en de energie om alles te regelen, lijkt soms te ontbreken.
-
In modern wonen draait alles om comfort, functionaliteit en uitstraling. De keuken is daarin het centrale punt. Hier begin je je dag met een kop koffie, bereid je maaltijden en kom je samen met familie of vrienden.
-
Dromen jullie van een bruiloft omringd door uitgestrekte olijfgaarden, zacht glooiende heuvels en de warme Italiaanse zon? Italië barst van de schilderachtige plekken waar je elkaar het jawoord kunt geven tussen eeuwenoude bomen met zilvergroene bladeren. Of je nu een intieme bruiloft wenst of een grootse viering, trouwen te midden van olijven zorgt gegarandeerd voor een magisch decor.
-
Het internet stelt ons in staat om op elk gewenst moment de beste deal te vinden. Waar onze ouders nog van winkel tot winkel liepen, op zoek naar dat ene buitenkansje, kunnen we tegenwoordig vanuit onze luie stoel de prijzen en aankoopvoorwaarden met elkaar vergelijken.
-
Je huis is de plek waar je tot rust komt, waar je lacht, eet en leeft. Het is jouw veilige haven. Maar een huis is pas echt een fijne plek als het schoon en hygiënisch is.



