nalatenschap

Praktische steun bij (digitale) nalatenschap

Wat als je er morgen niet meer bent? Je hebt het er misschien al eens over gehad, of stilletjes over nagedacht. Maar weet jij zeker dat je goed bent voorbereid als het onverhoopt zover is? Een nalatenschapscoach kan je hierbij ondersteunen.

Nalatenschapscoaching vóór overlijden

Tot het uitzoeken en treffen van regelingen voor je (digitale) nalatenschap kan niemand je verplichten. Maar jij wilt natuurlijk wel dat alles goed geregeld is wanneer je er niet meer bent. Toch komt het best wel eens voor dat dierbaren te maken krijgen met veel vragen en verwarring na een overlijden. Bij veel onduidelijkheid is dat regelen, in een tijd van rouw, nóg lastiger. Om te voorkomen dat jouw dierbaren voor vervelende verrassingen komen te staan, is het belangrijk een nalatenschapscoach in de hand te nemen.

Nalatenschapscoaching na overlijden

Bij het in kaart brengen en het afwikkelen van je nalatenschap komt veel papierwerk kijken. Het regelen van allerlei praktische zaken, het maken van zakelijke beslissingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het opzeggen of wijzigen van je bankrekeningen, aan je verzekeringen en aan je huur of je hypotheek.

Hulp van een nalatenschapscoach kan een grote uitkomst zijn

Hulp

Misschien weet je niet waar je moet beginnen of ben je het overzicht kwijt. Weet je geen weg te vinden binnen alle regels van overheden, banken en verzekeraars, dan kan het inschakelen van een nalatenschapscoach je helpen bij het vinden van deze weg. De nalatenschapscoach zorgt ervoor dat alle zaken die komen kijken bij jouw nalatenschap prettig en goed geregeld worden, precies op de manier zoals jij dat voor je ziet.

Digitale nalatenschap

Heb jij al eens nagedacht over welke digitale voetstappen jij nalaat? Tijdens een uurtje surfen, gamen of Netflixen is dat natuurlijk de laatste vraag waar je bij stilstaat. Net zoals de vraag over welke rechten en plichten jouw nabestaanden hebben wat betreft jouw digitale nalatenschap. Voor het wijzigen en opzeggen van online abonnementen bij deze diensten, moet je meestal een woud van allerlei instanties, processen en eisen doorkruisen, vaak óók nog eens in een vreemde taal. Ook bij het regelen van dit digitale aspect van jouw nalatenschap kan een coach je helpen.

Datum: 29 november 2017