air-up

Recensie air up® drinkfles met Kola Pods

De meeste mensen weten dat geur veel invloed heeft op hoe iets smaakt. Toch heb ik mij nooit laten tegenhouden door dat gegeven. Ik smeer de meest smerig ruikende kazen zó op een toastje, haal mijn neus niet op voor rookthee en eet zó een bord spruitjes leeg, zelfs al verafschuw ik de geur van die groene dingen zodra ze uit de pan komen.

De air up®-fles is dan ook een interessant idee, dat hierop inhaakt. Het is een fles waar een geurcapsule op zit, zodat je water drinkt, maar toch een smaakje proeft. air up® is er in verschillende smaken: mandarijn, cola, lime en zelfs ijskoffie. Zou zoiets alleen écht werken?

Ik nam een weekend de proef op de som. De lockdown had er dat weekend voor gezorgd dat ik weinig plannen had, dus de fles zwierf een weekend lang door mijn huis. Bij het openen van de verpakking kwam de colageur mij al direct tegemoet. Ik vulde de fles helemaal, klikte de geurpod op het drinkgedeelte, en nam een slok.

Van tevoren twijfelde ik of het zou werken. Je ruikt dan wel misschien cola, maar dat zou niet direct betekenen dat je ook cola proeft. Je drinkt immers gewoon water. Bij de eerste slok werd mijn twijfel weggenomen. Het water smaakte nog steeds niet 1-op-1 naar cola, daar zitten immers suiker en smaakstoffen in, maar het smaakt wel degelijk naar meer dan water. Een voorzichtig, zoet colasmaakje prikkelt over je tong. Er zit zelfs een nasmaak aan!

Op de smaak zelf was dus niets aan te merken. Wel vind ik dat het ontwerp van de fles beter kon. Het rietje is vrij groot, waardoor je flink moet zuigen om een slok water in je mond te krijgen. De reden is waarschijnlijk dat je tijdens het drinken ook via je neus inademt en je zo de geur maximaal meekrijgt. Het zorgt er alleen ook voor dat er wat lucht meekomt tijdens het drinken, waardoor je niet gemakkelijk in één teug je dorst kunt lessen. De fles ligt goed in de hand, maar het is wel even wennen dat je de fles niet hoeft te kantelen om te drinken. Dat is trouwens ook geen goed idee, want de fles kan een beetje lekken als je die te ver kantelt.

Dit is zeker lekkerder om te drinken dan ‘gewoon’ water. Zeker op avonden dat je toch een speciaal drankje wilt halen, maar liever geen frisdrank of alcohol in huis wilt halen omdat het toch niet zo gezond is, kun je gewoon een nieuwe geurpod op de fles klikken. Aan de andere kant is het ook wat gedoe om een licht smaakje aan je drankje toe te voegen. Zó erg is ‘gewoon’ water nou ook weer niet…

Datum: 18 oktober 2020