droomhuis

Richt je droomhuis in met deze 4 tips

Is de inkt onder het koop- of huurcontract opgedroogd? Dan is het gelijk tijd om vervolgstappen te ondernemen: je inschrijven bij je nieuwe gemeente, het overzetten van je energiecontract en de verhuisplannen in gang zetten. Maar het allerleukste en belangrijkste is natuurlijk de inrichting van je nieuwe woning. Wij geven je 4 tips hoe je een droominrichting kunt bewerkstelligen.

1: Doe inspiratie op

De inrichting begint bij het opdoen van een overdosis inspiratie. Pinterest, Instagram, woonwinkels en interieurbladen zijn je beste vriend in voorbereiding op het inrichten van je woning. Maak een moodboard en zoek passende combinaties en stijlvol meubilair.

2: Stel je kleurenpalet samen

Denk vooraf na welke sfeer je in je woning wilt creëren. Verschillende kleursoorten roepen verschillende gevoelens op. Wil je een rustgevoel opwekken? Dan zijn zachte pasteltinten als lichtroze of -beige een uitstekende optie. Let er wel op dat je eenheid creëert en niet te veel kleuren door elkaar gebruikt. Houd daarnaast je moodboard in je achterhoofd en kies kleuren die passen bij het meubilair.

3: Maak een indeling

Nu je barstens vol inspiratie zit en je kleurenpalet bekend is kun je beginnen met de indeling van je interieur. Schets je woning en plan je meubilair effectief in. Zo kom je na aanschaf van je meubilair niet voor onvoorziene verrassingen als ruimtegebrek te staan. Less = more is een krachtige uitspraak voor het indelen van je interieur. Een lege plek in huis zorgt voor een rustgevend effect!

4: Zorg voor het juiste licht

Licht is allesbepalend voor de sfeer en het wooncomfort van je woning. Kunstmatig licht is een must in iedere woning en daarom is een goed lichtplan van groot belang. Natuurlijk licht heeft een sfeerverhogend effect. Dit kun je creëren door middel van de juiste raamdecoratie. Een verduisterend rolgordijn brengt bijvoorbeeld weinig sfeer met zich mee in leefruimtes maar is voor slaapkamers ideaal. Een jaloezie op maat is supersfeervol voor woonkamer en keuken en ook nog eens enorm populair. De jaloezie laat lichtstreepjes door, wat resulteert in een heel gaaf effect!
Succes met het inrichten van je droomhuis!

Datum: 02 september 2019