Een smakelijk en gezond gerecht: gestoomde udon noodles met groenten en tofu

Udon noodles zijn een veelzijdig ingrediënt dat al jarenlang razend populair is binnen de Aziatische keuken, en nu ook in ons land steeds vaker voorkomt. Deze vorm van noodles biedt een heerlijke basis voor diverse gerechten. Zo kun je dus heel veel variëren met de dikke udon noodles en er lekker mee aan de slag. Voor wat inspiratie staat hieronder een recept voor gestoomde udon noodles met groenten en tofu, een smaakvolle en voedzame maaltijd die zeker in de smaak zal vallen.

Ingrediënten:

– 200g udon noodles

– 200g stevige tofu, in blokjes

– 2 kopjes groentebouillon

– 1 rode paprika, in reepjes

– 1 wortel, fijngesneden

– 1 lente-ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel sojasaus

– 1 theelepel sesamolie

– Versgemalen zwarte peper en een snufje zout naar smaak

– Optioneel: gehakte peterselie of koriander als garnering

Stap 1: kook de noodles

Kook de udon noodles volgens de instructies op de verpakking, spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Zet de noodles even apart, het geeft niet als deze afkoelen doordat ze later weer zullen worden meegebakken. De echte Asian Food Lovers zullen smullen van dit gerecht.

Stap 2: de tofu voorbereiden

De volgende stap van het gerecht is om de tofu te laten uitlekken en deze te snijden in kleine blokjes van een paar centimeter groot. Verhit vervolgens wat olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de tofu rondom goudbruin. Haal de tofu uit de pan en zet deze even opzij. Fruit in dezelfde pan de knoflook tot deze geurig is, voeg vervolgens de gesneden paprika en wortel toe en roerbak tot ze zacht zijn, maar nog wel lekker knapperig.

Stap 3: de groentebouillon toevoegen en afronden

De volgende stap is om de groentebouillon toe te voegen aan de pan, samen met de gekookte udon noedels, gebakken tofu, sojasaus en sesamolie. Breng het wokgerecht op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Laat het geheel sudderen voor enkele minuten zodat de smaken goed kunnen mengen. Hierna kun je de gestoomde udon noodles serveren in mooie grote kommen. Garneer het gerecht met gehakte lente-ui en eventueel verse kruiden.

Et Voilà: een gezonde en voedzame maaltijd!

Dit gerecht biedt niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een goede dosis voedingsstoffen. De udon noedels vormen een stevige basis, terwijl de tofu zorgt voor eiwitten. De toegevoegde groenten leveren belangrijke vitaminen en mineralen, waardoor dit gerecht een volwaardige maaltijd is. Probeer dit recept dus zeker eens uit!

Datum: 26 maart 2024