tweedehands

Speuren voor tweedehands parels: zo doe je dat

Tweedehandswinkels zijn dé plek als jij gek bent op het vinden van pareltjes en niet lang genoeg in een kledingwinkel rond kunt brengen. Shoppen doen we natuurlijk graag en het voelt ook niet zo slecht als je het op een duurzame manier kunt doen. Hoe vind je die parels eigenlijk? Waar zoek je op, waar kijk je naar? Met een groot, wisselend assortiment kan het lastig zijn om te vinden wat je zoekt, als je al weet wáár je naar zoekt.

Waarom vintage?

Vintage, pre-loved of tweedehands associëren we nog te vaak met uitgedragen kleren. Nanouk, van Nanouk Store, bewijst in haar winkel keer op keer dat dit nergens voor nodig is. ‘Ik selecteer de items zelf. Hierbij wordt er natuurlijk gekeken naar de kwaliteit en conditie van een stuk.’ Zo kom je niet thuis met een jas waar een gat in blijkt te zitten. Doordat Anouk haar items handmatig uitzoekt, ben je ook gegarandeerd van unieke designeritems. Er is genoeg kleding op de wereld en Nanouk bewijst dat het echt niet klaar hoeft te zijn met één eigenaar.

Begin je speurtocht vooral bij je eigen kledingkast

Match je wensen aan je collectie

Het is lastig om te gaan shoppen als je niet weet waar je naar zoekt of wat je mooi vindt. Begin je speurtocht dus vooral bij je eigen kledingkast. Kijk welke kleren je hebt en wat hierbij zou passen. Zo voorkom je dat je items koopt die oneindig in de kast blijven of juist verloren in de winkel staat omdat je niet wéét wat je wilt. Een moodboard maken, bijvoorbeeld via Pinterest, kan je hierbij al helpen. Wat mis je in je kast? Wat vind je mooi en wat past bij jouw lichaam? Heb je nou niet zo’n goed antwoord op die laatste vraag, dan helpt Nanouk je hier graag bij. Met ruim 30 jaar aan mode ervaring heeft ze altijd een advies voor je klaarliggen.

Stralend de winkel uit

Het mooie aan pre-loved designerkleding is, dat het uniek is. Het zijn items die vaak niet meer in omloop zijn en met de loop der jaren een verzamelitem zijn geworden. Wees dus niet bang om uit je comfortzone te stappen als er een item is waar jij echt gek op bent. Waarom zou je kiezen voor iets dat iedereen al heeft als jij dat ene pareltje bij Nanouk Store kunt scoren?

Datum: 30 september 2022