Sporttrends

Welke sporttrends verwachten we in 2022?

Ieder jaar legt zijn eigen nadruk op heel wat gebeurtenissen, denk maar aan de mode, reisbestemmingen, verzorgingsstijlen en meer. Zo is het ook bij de sport. Door heel wat factoren kan een bepaalde sport meer aandacht genieten dan de andere. Deze trekt dan ook heel wat beoefenaars. We nemen een kijkje wat dit jaar te bieden heeft en wat de blijvers zijn.

Een paar feiten op een rijtje

Op de eerste plaats merken we dat het 24/7 sporten meer en meer in de lift zit. Voor personen is het belangrijk, dat ze op elk moment van de dag, zodra ze de ruimte daartoe hebben, aan sport kunnen doen. Dit is ongetwijfeld de reden waarom vooral individuele sporten de voorkeur krijgen.

We merken een duidelijke verschuiving van het nemen van fysieke sportklassen naar online sportcursussen. Sporters kunnen dan waar en wanneer het hun best uitkomt een sessie volgen. Dat kan zelfs tijdens een werkpauze zoals de lunchbreak zijn.

Diezelfde verplaatsing zien we ook bij het passief sporten. Meer sportliefhebbers zullen hun favoriete atleten of team tegenwoordig eerder op afstand aan het werk willen zien. Via televisie en live streamingdiensten is het aanbod enorm. Die lijn zet zich nog verder voort bij het sportwedden. Heel wat Nederlanders hebben de laatste tijd het bookmakerskantoor ingeruild voor online sportweddenschappen.

De populaire sporten die dit jaar worden verwacht

We geven je graag een paar sporttakken mee, die dit jaar in de lift zullen zijn en heel wat deelnemers zullen trekken. Ook al zijn ze niet allemaal exclusieve individuele sporten, we zien dat er toch duidelijk meer mensen daaraan deelnemen.

Fietsen zonder je een meter te verplaatsen

Het indoor cycling was aan het eind van vorig jaar een van de meest groeiende sporten. Wielertoeristen oefenen al heel wat langer tijdens bepaalde seizoenen op de rollen. Maar nu is het spinnen razend populair. Je geeft op ritmische muziek het beste van jezelf op een vaste fiets in de gym. Het wordt zowel alleen als in groep gedaan, en er zijnondertussen heel wat sporters die ook zelf een spinfiets thuis hebben staan.

Padel, meer dan tennis in een hokje

Padel is dan weer een andere revelatie die vanuit Portugal en Spanje ook ons eigen land verovert. Deze mix van tennis en squash wordt op een baan gespeeld, afgeboord met vier glazen wanden. De terugkaatsende ballen vanop deze glazen wanden maken het spel extra spannend. Meestal wordt er met twee teams van twee spelers tegen elkaar gespeeld.

Vind de gym in het zwembad

Aquajoggen lijkt ook een van de trends voor het komende jaar waar we niet omheen kunnen. Velen onder ons houden niet echt van de gym, maar zijn gek op het zwembad. We zijn toch wel een waternatie voor iets. Als we dan ook nog de fysieke voordelen van een work-out in de gym gaan combineren met een leuke zwembeurt hebben we ons doel helemaal bereikt.

Het hoeven geen sessies van uren te zijn

Een andere rage is de miniwork-out of beter bekend als de HIIT. Deze ‘High Intensity Interval Training’ zijn korte maar intense sessies. In een gemiddelde tijdspanne van 20 tot 40 minuten geef je het beste van jezelf. De beoefenaars beweren dat het een energieboost geeft.

We hopen dat je wat hebt aan deze tips en dat je ook deze sportkriebels te pakken krijgt. Er zijn uiteraard nog wel meer mogelijkheden en vernieuwingen op de sportmarkt, maar daarover hebben we het zeker in een volgende bespreking.

Datum: 16 februari 2022