levensvragen

Van ziel tot ziel

Ieder mens is uniek. En toch zijn we allemaal gelijk; iets wat we lijken te zijn vergeten. Hoe gaan we met elkaar om? Wat is hierin de weg?

Ik ben niet alwetend en heb de wijsheid niet in pacht. Ik weet niets, maar tegelijkertijd zoveel. Ik kan alleen maar vanuit mijzelf en mijn eigen ervaring spreken. En daarom werk ik zo graag van ziel tot ziel. Er wordt zoveel gekeken naar de buitenkant. We geven ons oordeel bij de eerste oogopslag. Terwijl we allemaal hetzelfde zijn. We lopen allemaal met dezelfde levensvragen rond. Wanneer je iemand écht in de ogen kijkt, dan ga je een gesprek aan met zijn ziel. Voor mij is het namelijk absoluut niet belangrijk wat iemand doet of hoe iemand eruitziet.

Alle lagen

Dat is nu belangrijker dan ooit, zeker in deze tijd waarin iedereen stuitert en steigert. Ik merk het ook in mijn praktijk, waar ik mensen uit alle lagen van de bevolking voorbij zie komen. Studenten en werkenden, rechters en huismoeders: we hebben allemaal onze functie, maar waar het om gaat is de binnenkant; hoe het werkelijk met iemand is. En dan is iedereen gelijk. We zijn allemaal spirituele wezens die hier op aarde komen om te ervaren en zich te ontwikkelen. We komen namelijk allemaal van dezelfde energie en bestaan ook uit dezelfde energie. We zijn allemaal verbonden met elkaar op deze planeet, maar dat zijn we een beetje vergeten.

Worstelingen

Ik zeg altijd: iedereen komt met zijn eigen bewustzijnsniveau, zijn eigen pakketje, waarmee hij op zijn eigen manier mag werken. We hebben allemaal unieke talenten, gaves en uitdagingen. Maar ook blokkades. Het zit niet altijd mee. Het leven is niet altijd gemakkelijk. Iedereen heeft dezelfde worstelingen op een bepaald punt in zijn leven: een relatiebreuk, het verlies van een dierbare of van zichzelf. Bovendien gaan mensen vaak gebukt onder een enorme prestatiedruk. Dit leidt tot angsten en onzekerheden. We hebben het gevoel dat we niet genoeg zijn; dat we er niet toe doen. We mogen opnieuw leren omgaan met onszelf en met elkaar.

Je bent zelf verantwoordelijk

Verantwoordelijk

Wanneer je vastloopt in je levensproces, wanneer je blokkeert, is het raadzaam om hulp in te schakelen die je kan begeleiden. Hulp vragen is een teken van kracht. Wel is het belangrijk om je te realiseren dat je te allen tijde zelf verantwoordelijk blijft voor je keuzes. Het is jouw ontwikkeling en jouw proces in het leven. Dat kan een ander niet voor je oplossen of invullen. Ook de spirituele wereld niet. Binnen mijn beleving is de enige weg naar binnen toe. De connectie met jezelf is heel belangrijk. Wanneer je goed in je vel zit en goed naar jezelf leert luisteren, ben je ook in staat om gezondere keuzes te maken. We leven hier op de planeet van de vrije wil, waarin je ieder moment van de dag de gelegenheid hebt om andere keuzes te maken.

Eigenliefde

Iedereen is van waarde en niemand is overbodig. Iedereen heeft zijn eigen waardevolle bijdrage. Als je dat accepteert, zonder continu te oordelen en naar anderen te kijken, stroomt het leven heel anders. Strikt genomen heb je je handen vol aan jezelf. Alles is hiermee terug te leiden naar eigenliefde en eigenwaarde. Of eigenlijk een gebrek hieraan. Het is iets menselijks waar we allemaal mee worstelen op deze planeet, en waarvoor de eindverantwoordelijkheid bij jezelf ligt. Vertrouw op je levenspad. Het dagelijks leven is de weg.

Margret

Inzichten

‘Aan de hand van mijn foto en geboortedatum wist Margret de dingen te benoemen die mijn worstelingen hebben bevestigd. Ze heeft mij bewust gemaakt van mijn waarde en de inzichten aangereikt waar ik mee verder kan. De dagen erna voelde ik weer meer vertrouwen in mezelf en in het leven. Ik voelde me gezien, gehoord en begrepen. Het voelde als thuiskomen. Als je vastloopt in het leven of vragen hebt, kan ik je Margret van harte aanbevelen.’

– S.

Margret is ervaringsdeskundige in rouw-, transformatie- en ontwikkelingsprocessen, liefde en relaties, werk enzovoort

Datum: 26 september 2022