bestek

Verblind je gasten met schitterend bestek!

Hoe verblind je je gasten met bestek wanneer je ze te eten uitnodigt? Niet door ze hun ogen uit te steken, natuurlijk! Nee, door alleen de mooiste sets uit te kiezen en ze zo mooi mogelijk op te poetsen voor gebruik.

Schitterend bestek

Zo doe je zeker de prachtige vorken, messen en lepels van Keltum veel eer aan. Dat geldt uiteraard voor ieder merk waarvan de ontwerpers hun best doen om iets uitzonderlijks neer te zetten – of leggen, in dit geval. Maar al die andere smeden doen er op dit moment niet toe, want dit artikel gaat over Keltum. We leggen je onder andere uit hoe dit allemaal begon en waar de kwaliteiten van dit prestigieuze merk liggen.

Hoe begon het allemaal

De naam Keltum werd in 1936 geïntroduceerd, maar gaat al veel verder terug. Naar de tijd van de gilden in 1789. Johannes Mattheüs van Kempen werd toen zilversmid en legde de basis voor het tegenwoordig koninklijke merk Van Kempen & Begeer. In zijn hoedanigheid vervaardigde van Kempen klein zilver bestek, evenals zijn zonen die in de voetsporen van Johannes traden. Het predikaat ‘Koninklijk’ volgde in 1841 en bijna 100 jaar daarna werden er voor het eerst producten onder de naam Keltum op de markt gebracht. Natuurlijk is er in de loop der jaren een hoop gemoderniseerd. Maar de passie voor het vak en de ambachtelijke wijze waarop dit bestek gemaakt wordt is nagenoeg onveranderd gebleven. Dat zul je ook wel merken aan de hoge kwaliteit van het Keltum bestek!

Iets moois presenteren

Kortom, wanneer jij hooggeëerd publiek over de vloer krijgt, in de vorm van (aanstaande) schoonouders, een nieuwe vlam, je baas of een belangrijke klant, dan wil je iets moois kunnen presenteren. Niet alleen de maaltijd die jij serveert is daarbij ontzettend belangrijk, of de sfeer die je schept. We gaan ervan uit dat jullie geen barbaren zijn die alles met hun handen eten. In plaats daarvan laat jij je smaak en stijl uitstekend doorschemeren door één van de vele Keltum besteksets op tafel te leggen!

Waar kan ik allemaal uit kiezen?

Uit een heleboel, keuze te over eigenlijk. Enkel van de mooiste en beste materialen wordt gebruik gemaakt. Dat is ook wel nodig wanneer deze metalen accessoires met de fijnste details worden vervaardigd. Zo zijn er bijvoorbeeld de besteksets die gemaakt zijn van 18/10 edelstaal, waarbij van een hoogwaardige nikkel en chroom legering wordt gebruikt. Wie wil er nu geen messen, vorken en lepels die zowel roestvast als vlekvrij zijn? En uiteraard mag zilver bestek ook niet ontbreken, waarmee je ware sieraden aan de eettafel toevoegt.

Of zelfs bij de koffie gebruikt. Want voor ieder gezellig samenzijn heeft Keltum het allerbeste in huis!

Datum: 23 september 2020