verveling

Verveling in je werk – tijd voor een carrièreswitch?

Verveling in je werk is geestdodend. De tijd kruipt voorbij terwijl jij je door je werkdag sleept. Je energie sijpelt weg, zodat je ook na werktijd nergens zin meer in hebt. Een bore-out is niet onschuldig. Volgens sommige onderzoeken kan te weinig uitdaging er zelfs voor zorgen dat je intelligentie afneemt. Zorg daarom voor meer uitdaging op je werk of overweeg een carrièreswitch.

Uitdagingen vinden in je werk

Er is altijd wel een uitdaging te vinden op je werk, zo lijkt het tenminste. Orden bijvoorbeeld de dossiers van twintig jaar geleden, tel de traptreden of houd je adem in tot je baas uitgepraat is. Helaas zijn dit allemaal zinloze bezigheden. Een echte uitdaging doet meer dan alleen de verveling heel tijdelijk te doorbreken. Om erachter te komen wat een zinvolle uitdaging is voor jou, moet je weten wat belangrijk voor je is. Als je al tijden vastzit in je werk, is dit een maandenlang proces. Loopbaancoaching helpt je hierbij.

Argumenten tegen een carrièreswitch

Laten we eens kijken waarom veel mensen toch blijven zitten waar ze zitten en ze verveling maar accepteren. Een paar redenen die ze aandragen zijn:

1. Ik verdien zo goed

Zit je in een gouden kooi met een riant salaris, een eindejaarsbonus en een uitstekende pensioenvoorziening? Het deurtje van je kooi staat open. Maak een plan. Het is inderdaad onverstandig om morgen de deur achter je dicht te smijten, maar dat hoeft ook niet. Neem gerust de tijd om een carrière te vinden waarin je wel floreert.

Verveling in je werk is niet onschuldig.

 

2. Ik ben te oud voor een nieuwe carrière

Leeftijdsdiscriminatie bestaat helaas in Nederland. Wil je vechten tegen het systeem of besteed je je tijd liever constructief? Er zijn nog genoeg plekken waar werk- en levenservaring wel op prijs wordt gesteld. Niemand wil een carrièrecoach van tweeëntwintig jaar en hoe leuk is het om een zeventigjarige meubelmaker in zijn atelier aan het werk te zien? Zoek een uitdaging waar je leeftijd een voordeel is, in plaats van een nadeel.

3. Ik ben te onzeker

Onzekerheid is misschien wel de slechtste reden om je te blijven vervelen in je huidige werkomgeving. Hoe langer je blijft hangen in die negatieve energie, hoe meer je jezelf onderuithaalt en hoe minder je durft. Zoek coaching om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Zo doorbreek je de vicieuze cirkel.

De verveling in je werk doorbreken

Leg je niet neer bij verveling in je werk, maar zoek er een oplossing voor. Je hebt in elk geval meer uitdaging nodig. Een carrièreswitch kan de oplossing zijn.

Datum: 04 februari 2022