Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Ben je toe aan een nieuw telefoonabonnement? Dan is het niet vreemd als je je een beetje overweldigd voelt door alle mogelijkheden. Tegenwoordig is er voor werkelijk ieder wat wils te vinden. Je kunt ieder abonnement bovendien ook nog eens geheel naar eigen wens samenstellen. Zo weet je zeker dat deze perfect aansluit op jouw verbruik. De allereerste keuze die je echter moet maken is of je voor een abonnement met toestel kiest of een sim only abonnement. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? En waarom kiezen tegenwoordig steeds meer mensen voor sim only? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten en zetten we de belangrijkste voordelen op een rij.

Wat is sim only?

Overweeg je Sim Only van Simpel? Dan ben je vast benieuwd wat dit precies betekent. Want wat is nu eigenlijk het verschil met een abonnement met toestel? Het grootste verschil is dat je bij sim only – zoals de naam al doet vermoeden – enkel een simkaart ontvangt. Je sluit dus enkel een bundel af voor je verbruik en ontvangt hierbij een bijbehorende simkaart. Het toestel regel je zelf. Dit kan dus bijvoorbeeld een oudere telefoon zijn die het nog prima doet, een tweedehands of refurbished exemplaar of je koopt er gewoon zelf één nieuw. Er zijn heel veel verschillende sim only abonnementen. Je kunt deze zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Bedenk daarom goed hoeveel je verbruikt. Hoeveel bel je? Hoeveel sms je? Gebruik je veel internet of juist helemaal niet? Zo pas je de bundel geheel aan op je eigen wensen en telefoongebruik en weet je zeker dat je niet meer hoeft te betalen dan nodig is.

Voordelen van sim only

Maar waarom zou je voor sim only kiezen? Welke voordelen levert dit dan precies op? We zetten ze voor je op een rij: Het grootste voordeel is toch wel dat sim only veel goedkoper is dan een abonnement met toestel. Je bespaart maandelijks veel geld omdat je enkel voor je verbruik hoeft te betalen. Je bent dus geen onnodig geld kwijt voor extra’s of voor het aflossen van je telefoon. Het geld wat je maandelijks bespaart, kun je ook weer opzij leggen om zo een extra spaarpotje aan te leggen. Op die manier staat er altijd spaargeld klaar voor als er een nieuw toestel wordt gekocht en hoef je eigeSim-nlijk nooit meer een abonnement met toestel af te sluiten.

Een sim only abonnement zorgt bovendien voor veel meer flexibiliteit. Je kunt wisselen van telefoon wanneer jij dat wilt. Of dat nu al na één jaar is of pas over vijf jaar. Je stopt het simkaartje gewoon weer in een nieuwe telefoon en je kunt weer door met waar je gebleven was. Dit is tevens een fijne gedachte voor wanneer de telefoon het plotseling begeeft of onherstelbare schade oploopt. In dat geval blijf je niet maandelijks betalen voor een telefoon die niet meer gebruikt kan worden, maar wissel je deze eenvoudig voor een nieuw (tweedehands) exemplaar.

Datum: 25 maart 2024