telefoonabonnement

Wat is het beste telefoonabonnement voor jou?

We komen allemaal wel eens voor de keuze voor een nieuw telefoonabonnement, bijvoorbeeld omdat je vorige abonnement afgelopen is of je overstapt van prepaid naar een abonnement. Maar er zijn verschillende soorten en abonnementen en natuurlijk ook verschillende belbundels. Wat is het beste telefoonabonnement voor jou?

Je wilt elke twee jaar wel een nieuwe telefoon

Wil jij bij de tijd blijven met je smartphone en wil je daarom elke twee jaar wel weer een nieuw toestel? Dan heb je natuurlijk de telefoonabonnementen met toestel waar je gebruik van kunt maken. Dat is op zich een laagdrempelige manier om aan een nieuwe smartphone te komen, maar niet per se de goedkoopste. Kijk eens hoeveel je provider rekent voor het toestel en zoek dan eens op het internet of je hem elders ‘los’ goedkoper zou kunnen krijgen. Is dat het geval en is verschil noemenswaardig? Dan kun je ook kiezen voor een sim only abonnement en de smartphone zelf bij die andere winkel te kopen.

Je hebt een gezin en wilt op de centjes letten

Met een gezin is het niet alleen maar vrijheid blijheid. Je kinderen dragen geen financiën bij aan het huishoudboekje maar kosten wel geld. Dat betekent dat je verstandig met je uitgaven om wilt gaan. Daar horen ook verstandige keuzes wat betreft je telefoonabonnement bij. Zoek voor het gezin naar een provider waarbij je van groepskorting gebruik kunt maken, zoals bijvoorbeeld de Samen Korting bij Simyo. Zo kun je juist handig gebruik maken van het feit dat je een gezin hebt. Als de kinderen nog niet toe zijn aan een eigen telefoon, kun je in ieder geval samen met je partner van zo’n korting gebruikmaken.

Je bent veel onderweg met het openbaar vervoer

Moet jij bijna dagelijks lang in de bus of de trein zitten om naar je werk of opleiding te komen? Dan wil je je natuurlijk onderweg kunnen vermaken. De wifi in bussen en treinen is steeds vaker aanwezig, maar is zelden van hoge kwaliteit. Als je desondanks wel naar Spotify wilt kunnen luisteren of een serie kijken op Netflix, ben je aangewezen op je mobiele internetverbinding. Het verbruik van data is echter hoog met deze streamingsdiensten. Houd daar rekening mee bij het samenstellen van je belbundel. 6GB data is echt geen overbodige luxe.

Je weet eigenlijk niet goed wat je verbruik gaat zijn

Het kan moeilijk zijn om je verbruik van tevoren inschatten. Het kan net zo goed gebeuren dat je situatie zo verandert dat je verbruik tamelijk drastisch veranderd. Dan is het fijn als je je belbundel alsnog daarop kunt aanpassen. Abonnementen met toestel zijn vaak niet zo flexibel, maar verschillende aanbieders van sim only abonnementen laten dit wel toe. Heb je behoefte aan die flexibiliteit, dan kun je dus je aanbieder daar op uitzoeken. Zo kun je voorkomen dat je lang te veel betaald aan overbodige minuten en GB’s of juist aan verbruik buiten de bundel.

Flexibel

Gelukkig zijn telefoonabonnementen tegenwoordig in die mate flexibel dat je ze vaak zelf wel kunt samenstellen. Zo kun je zelf een abonnement naar je hand zetten. Maar van tevoren even inventariseren wat voor jou nu het meest toepasselijk is, is wel altijd verstandig. Zeker als je een abonnement met een lange looptijd afsluit, wat vaak relatief gezien goedkoper is.

Datum: 18 november 2020