stablecoin

Wat is zo interessant aan een stablecoin?

Omdat de rente op de bank ontzettend laag ligt, zoeken mensen andere manieren om er voor te zorgen dat hun geld meer waard wordt. Waar de één investeert in aandelen of vastgoed, investeert de ander liever in cryptovaluta. Hoewel digitale munteenheden zeer interessante investeringen kunnen zijn, loop je hier wel het risico dat je jouw ingelegde geld kwijt raakt. Dit komt omdat de waarde van cryptomunten erg wispelturig kan zijn. Wanneer je toch in digitale munteenheden wilt investeren, maar een minder groot risico wilt nemen, dan kun je ook in de stablecoin investeren. Wat de stablecoin precies inhoudt en waarom deze zo interessant is, lees je hieronder!

Wat is een stablecoin?

Stablecoins zijn cryptomunten die zijn ontworpen om een vorm van stabiliteit te geven in de crypto wereld. In tegenstelling tot de bekende cryptovaluta, zijn stablecoins vaak gekoppeld aan een sterke munt zoals de Amerikaanse dollar. Ook komt het voor dat stablecoins zijn gekoppeld aan grondstoffen zoals goud of olie, maar dit komt minder vaak voor. Omdat de stablecoins hier aan zijn gekoppeld, is de wisselkoers een stuk vaster. Naast dit grote verschil, heeft de stablecoin ook overlappende kenmerken met typische cryptocurrency. Zo is zijn stablecoins ook schaalbaar, bieden ze privacy en veiligheid. Wanneer je wel geïnteresseerd bent in de anonimiteit van de blockchain technologie, maar niet houdt van de wispelturigheid van de waarde van cryptomunten, dan is de stablecoin een goede optie! Ben jij geïnteresseerd in de stablecoin dan wil je natuurlijk goed op de hoogte blijven van interessante nieuws over crypto.

Stablecoins kunnen op veel manieren worden ingezet

Waarom is de stablecoin interessant?

Stablecoins zijn open, universeel en voor iedereen verkrijgbaar. Ook kun je snel een stablecoin verkrijgen wanneer je dit wil. Stablecoins kunnen op veel manieren worden ingezet. Een groot voordeel van de stablecoin is dat je als koper meet zeker bent van de waarde van je munt, met een minder grote kans dat deze plotseling flink daalt of stijgt zoals bijvoorbeeld de Bitcoin kan doen. Daarnaast heb je geen bankrekening nodig voor stablecoins en zijn ze gemakkelijk over te dragen. Ook bestaat er de kans dat je een hogere rente verdient door je geld te investeren in Stablecoin dan wanneer je dit op een spaarrekening zet bij de bank. Nog een ander voordeel is dat je stablecoins gemakkelijk internationaal kunt overbrengen. Deze munten verwerken snel en maken lage kosten, een goede keuze wanneer je vaak gebruik maakt van wereldwijde boekingen. De meest bekende stablecoin is Tether. Deze munt werd door Tether Limited INc. in 2014 gelanceerd, waarmee dit dan ook de eerste digitale munt van deze soort was. De Tether is een stablecoin die is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar, wat inhoudt dat de waarde van deze munt meebeweegt met de waarde van de dollar. Je hoeft niet bang te zijn dat je met Tether alleen kunt handelen en niet bij bedrijven kunt uitgeven. Bedrijven zoals McDonald’s zijn recent begonnen met het accepteren Tether als legaal betaalmiddel. Vind jij de stablecoin ook zo interessant? Dan kun je gemakkelijk Tether kopen via Anycoin Direct.

Datum: 02 november 2022